Германия ще забрани влизането на своя територия на чуждестранни пътници,

...
Германия ще забрани влизането на своя територия на чуждестранни пътници,
Коментари Харесай

Германия: Последното нещо, от което имаме нужда сега, е нов вариант на вируса

Германия ще забрани влизането на своя територия на задгранични пасажери, идващи от Република Южна Африка поради откриването на нов вид на COVID-19, съобщи през днешния ден немският длъжностен здравен министър Йенс Шпан, представен от Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тази мярка, която влиза в действие от довечера, визира Република Южна Африка и " евентуално прилежащите ѝ страни ", добави министърът. Само немски жители ще бъдат допускани да влизат в Германия от тези страни, като ще се подлагат на 14-дневна карантина, даже в случай че са имунизирани.

" Последното нещо, от което в този момент имаме потребност, е преместването на един нов вид, който да сътвори още повече проблеми ", изясни министърът. Италия сходна мярка, касаеща пасажерите от южноафриканските страни - решение, което Рим счита да предложи да бъде направено годно от Европейската комисия за територията на целия Европейски съюз. Англия разгласи по-рано, че всички полети от Южна Африка и нейните съседи - Намибия, Лесото, Зимбабве и Ботсвана ще бъдат неразрешени от 12.00 ч. по Гринуич през днешния ден.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР