Гергьовден мина, но на вкусното агнешко времето не минава. Затова

...
Гергьовден мина, но на вкусното агнешко времето не минава. Затова
Коментари Харесай

Винено агнешко на око

Гергьовден мина, само че на вкусното агнешко времето не минава. Затова през днешния ден ще ви споделим една изпитана от през вчерашния ден рецепта, която съумя да впечатли същински ценители на ангешкото, а в това време беше и извънредно лесна за подготвяне.
Съставки:
- сол
- черен пипер
- изсъхнал и свеж джоджен
- свеж розмарин
- чесън
- олио или масло
- агнешки бут
- бяло вино
- лук
Видеото:

Процесът в подробност:
Първо би трябвало да разделите агнешкия бут на две, като го срежете в ставата, с цел да може да го съберете във фурната. Ако имате пещ, няма потребност от такива старания.
След това стартира овкусяването - поръсвате го и го отърквате с подправките. На няколко места през 4-5 см. вършиме прорези, в които натъпквате леко скилидка чесън, свеж джоджен и розмарин. Намазвате го добре с масло или олио.

И за край, взимате обичано вино, ние предпочетохме Шардоне на Bolgare и щедро поливате бута. За да ви е по-сладко след това яденето, може да нарежете на четири няколко глави лук и да ги сложите в тавата.
Преди да стигнете до печенето остава единствено една стъпка - да обвиете тавата в станиолено фолио. Пече се на 200 градуса в продължение на два часа и половина, може и до три. След това махате фолиото и още веднъж слагате във фурната, с цел да може да външно да се изпече и да направи вкусна коричка.
Сервирайте с класическа зелена салата с свеж лук, краставица и репички. Бон апети!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР