Виенската баница с череши е любимо ястие на много домакини.

...
Виенската баница с череши е любимо ястие на много домакини.
Коментари Харесай

Виенска баница с череши

Виенската баница с череши е обичано ядене на доста домакини. Тя освен лесна за подготвяне, само че и вкусна. Рецептата ще ви хареса, тъй като тортата ще се получи ароматна и нежна. Освен това времето за приготвянето й е единствено час. Основното нещо, което би трябвало да знаете е, че 2 часа преди готвене би трябвало да извадите яйцата и маслото от хладилника. Не забравяйте, обаче че такава баница е много висококалоричен десерт.

Наред с това можете да извършите къс освен с череши, само че да добавите бадемови листенца като украса. Тогава този десерт може даже да се сервира на празнична софра като тип торта специалитет.
Виенска баница
Несъмнено тази торта е просто страхотна! Успехът й може да се отдаде на огромното количество череши. Един път приготвили този десерт, фамилията ви постоянно ще желае да го пробва още веднъж и още веднъж.
Виенска черешова баница

Съставки за рецептата:
10-12 порции:
400 гр. замразени череши (можете да употребявате и пресни);
200 гр. пшенично брашно;
190 гр омекотено масло;
140 гр. пудра захар (може да се размени с фина захар);
100 g нарязани бадеми;
4 яйца;
50 гр. пудра захар;
1 ч.л. бакпулвер;
50 гр. пчелен мед;
 В баниците със сирене няма сирене, откри инспекция В баниците " със сирене " няма сирене, откри инспекция
" От 15 оценени проби „ баници със сирене “ в нито една не открихме сирене – в 1 не открихме заряд, в 3 установихме...
Шипка сол.
Приготвяне на виенски пай с череши
Ако сте купили замразени череши, предлагаме да ги размразите, преди готвене. Сега пресейте брашното. Извадете тиган с диаметър към 24 см и го намажете с масло.
След това комбинирайте захарта, маслото и разбъркайте тези съставки, до момента в който замязят на лек крем. Продължете да разбивате и добавяйте едно по едно яйца, по-късно мед, половин брашно, както и бакпулвер и щипка сол. Накрая прибавете останалото брашно.
Етап 1
 Кристиана Иванова завоюва специфичната премия за българска баница Кристиана Иванова завоюва специфичната премия за българска баница
Специалната премия на кмета на Велико Търново Даниел Панов за българска баница завоюва Кристиана Иванова по време на общинския празник...
Когато тестото е готово, разпределете го по формата и поставете от горната страна доста череши.
Стъпка 2
Поръсете с настъргания или нарязан на филийки бадем, върху десерта.
Стъпка 3
Загрейте фурната (задайте температурата на 180 градуса), поставете там формата за кекс и печете към 35 минути. Между другото, може да ревизирате готовността на ястието с  дървен шиш. За задачата пробийте блата с него и вижте дали е изсъхнал или не. Ако е изсъхнал, значи десертът е подготвен.
 Защо ядем баница с шансове? Защо ядем баница с шансове?
Българската кухня е една от най-богатите и разнородни кухни в света. Въпреки това, когато приказваме за обичайни български ястия несъ...
Стъпка 4
Когато баницата е опечена, извадете от фурната и поръсете с пудра захар.

Всичко е готово и може да сервирате и нарежете на порции!
Приятно ядене!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР