Здравейте, приятели! Днес имаме много сладко изкушение, което е толкова

...
Здравейте, приятели! Днес имаме много сладко изкушение, което е толкова
Коментари Харесай

Шоколадов тарт без печене с бисквити Престиж Мюсли

Здравейте, другари! Днес имаме доста сладко прелъщение, което е толкоз елементарно да приготвите, че за нула време ще спечелите вкусни бонус точки #Вкъщи.
Ще ви покажем по какъв начин в границите на един сериал време да спретнете шоколадов тарт, без печене, с бисквити Престиж Мюсли.
 
Какво ви е нужно?
 
4 кутии бисквити Престиж Мюсли
125 гр. масло
300 гр. шоколад
200 мл. течна сметана
Плодове за декорация
 
Време за подготвяне: 15-20 мин.
 
Как става:
Бисквитите се смилат на ситни трохи в кухненски робот и към тях се прибавя разтопеното масло. Сместа се изсипва в кръгла тава с преносимо дъно. С лъжица си оказваме помощ да го разпределим отмерено. Може да създадем борд, може и без.

Нашата тава е с диаметър 28 см. (При по-малък диаметър и същите количества частите тарт ще бъдат с по-дебел слой бисквитена основа и шоколадов пълнеж)
Бисквитеното тесто се оставя за 10 минути в хладилника да стегне. През това време на водна баня или на доста ниска температура на котлона разтапяме шоколада - може да смесите разнообразни типове, млечен и черен, да вземем за пример. Преди да се е разтопил напълно поръсваме с щипка сол, която изостря усета на шоколада и прибавяме течната сметана, която също сме загрели на котлона. Важно е единствено да не завира.
Шоколадово-сметановата примес се изсипва върху блата и разпределя отмерено. Отгоре се подреждат плодове за декорация. Оставя се в ледник да стегне и преди сервиране може да се украси в допълнение с кокосови стърготини, пудра захар, листа мента или каквото ви е на душа.
 
А с цел да е по-лесно ви приготвихме и особено видео, в което ви демонстрираме целия развой:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР