Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова за четиридневно спиране

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова за четиридневно спиране
Коментари Харесай

Гутериш с емоционален призив за Великден. Ще бъде ли чут

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани за четиридневно прекъсване на огъня в Украйна, което да стартира от 21 април, четвъртък, тъй че да съвпадне с честването на Великден от православния свят, съобщи Асошиейтед прес. 

Гутериш означи, че с наближаването на Великден за православните християни съветска атака в Източна Украйна се ускорява и по тази причина би трябвало незабавно да бъде направена „ филантропична пауза ” в бойните дейности. Целта е, акцентира той, да се даде опция за евакуацията на цивилните от " актуалните или предстоящите зони на конфликти ”, както и за доставянето на повече филантропична помощ в извънредно нуждаещи се места като Мариупол, Донецк, Луганск и Херсон.  

" Великденските празници би трябвало да бъдат миг на обединяване към спасяването на животи и насърчаването на разговора за слагане на завършек на страданието в Украйна ”, сподели генералният секретар на Организация на обединените нации, предава Българска телеграфна агенция. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР