„Газпром експорт“ пуска от днес, понеделник електронната платформа за търговия

...
„Газпром експорт“ пуска от днес, понеделник електронната платформа за търговия
Коментари Харесай

„Газпром експорт“ стартира от днес електронна платформа за продажба на газ за ЕС


„ Газпром износ “ пуска от през днешния ден, понеделник електронната платформа за търговия с съществена цел - продажба на газ на европейските консуматори в допълнение към настоящите контракти.

Ще бъдат извършени три съществени търговски сесии – от 17 септември до 30 октомври, от 17 септември до 29 ноември и от 17 септември до 28 декември с непрекъсната доставка в пунктове в Германия, Австрия и Словакия. Общият оптимален размер на договорите по всички сесии може да е 1,03 милиарда куб м газ.

„ Този инструмент ще разреши за рационализиране на взаимоотношението с нашите купувачи в Европа, правейки механизъм за продажба на газ още по-ефективен. Освен това разчитаме, че тази платформа ще стане спомагателен способ за оптимизация на доставките на газ “, се цитират в известие на „ Газпром “ думите на генералния шеф Елена Бурмистрова.

Припомняме, че междинната експортна цена на газа от „ Газпром “ при доставките за Европа по дълготрайните контракти през второто тримесечие на 2018 година, съгласно данните от презентация на газовата компания, е повишена с 24 % спрямо аналогичния интервал на предходната година – до 238 $ за 1000 куб м. Очакването на „ Газпром “ е междинната експортна цена на газа през 2018 година д е към 230-240 $ за 1000 куб м.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР