Гърция ще преживее едно от най-големите намалявания на публичния дълг

...
Гърция ще преживее едно от най-големите намалявания на публичния дълг
Коментари Харесай

Мудис предвижда значителен спад на публичния дълг през следващите години в Гърция

Гърция ще преживее едно от най-големите намалявания на обществения дълг в международен мащаб през идващите години, предвижда интернационалната рейтингова организация Мудис (Moody's), представени от АНА-МПА.

Прогнозата на организацията планува дългът на Гърция да спадне от 171,3 % през 2022 година до под 150 % от брутния вътрешен артикул (БВП) през 2025 година, с помощта на вероятностите за по-висок номинален напредък на Брутният вътрешен продукт в бъдеще. В същото време се чака съотношението на гръцкия държавен дълг към Брутният вътрешен продукт да остане високо през идващите десетилетия.

Според Мудис това се дължи на удобните условия за погасяване на заемите от еврозоната и облекченията от кредиторите от 2017 насам.

Близо 80 % от дълга на страната е към еврозоната, в това число други централни банки от нея и Европейската централна банка, съобщи Българска телеграфна агенция.

Запазването на фокуса върху подобряването на бизнес средата и положението на банковия бранш ще поддържа икономическия напредък на страната, добавя организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР