Израел обвини анкетна комисия наООН, че отправя фалшиви обвинения и

...
Израел обвини анкетна комисия наООН, че отправя фалшиви обвинения и
Коментари Харесай

Израел: Комисия на ООН отправя лъжливи обвинения срещу израелската армия

Израел упрекна анкетна комисия наООН, че насочва подправени обвинявания и клюки против израелската войска, съобщи Дарик с позоваване на Франс прес. Позицията беше огласена от представителя на израелското външно министерствоОрен Марморщайн.

" Докладът е цялостен с подправени обвинявания и клюки против бойците от израелската войска ", разяснява Марморщайнв обществената мрежа Х, преди известна като Twitter.

В отчета, оповестен през вчерашния ден в Женева, се твърди, че Израел извършвапрестъпления против човечествотов линията Газа, " изразяващи се в избиване, убийства, гонене по сексуален симптом, ориентирано към палестински мъже и момчета, принудително прекачване, изтезания инечовешкои грубо отношение ".

Докладът също по този начин упреква палестинските въоръжени групировки, че са извършиливоенни престъпленияна 7 октомври и по-късно.

Марморщайн показва, че отчетът е направен от " конструкция,родена в грях ", която нарушава стандартите на Организация на обединените нации, а ръководителите на комисията са " пристрастни и пропити сантиизраелскинастроения ".

По-рано през вчерашния ден израелското посолство в Женева към този момент упрекна анкетната комисия в " систематичнадискриминация " във връзка с Израел.

" Докладът разказва една различна действителност, в коятодесетилетията на терористични атакиса заличени, в която няма повтарящи се ракетни набези против израелски жители и в която няма демократична страна, която да се пази от терористична офанзива ", отбелязва представителят на израелското външно министерство.

Той осъди " отдръпването на Организация на обединените нации отреалността ", като съобщи, че под управлението на сегашния общоприет секретарАнтониу Гутеришмеждународната организация е паднала до най-ниското си ниво.

Запитан за отчета, Гутериш отхвърли коментар.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР