Галерия Структура обяви, че изложбата Модернизъм и авангард. Българската перспектива

...
Галерия Структура обяви, че изложбата Модернизъм и авангард. Българската перспектива
Коментари Харесай

Галерия "Структура" закрива изложбата, в която бяха открити фалшификати

Галерия " Структура " разгласи, че изложбата " Модернизъм и авангард. Българската вероятност " се закрива от през днешния ден, 20 юни. Съобщението бе оповестено във " Facebook " страницата на галерията, която в понеделник разгласи обществено, че част от картините в експозицията са били предмет на машинация и са имитации.

В него се споделя още: " За измамата с картини, експонирани в границите на изложбата " Модернизъм и авангард. Българската вероятност " в изложба " Структура ", София, притежателят на сбирката Николай Неделчев уведоми документално основния прокурор на Република България господин Сотир Цацаров и Дирекция на Националната полиция. От способените органи са формирани преписки, по които се прави следствие. "

От там допълват, че подхващат тази стъпка, с цел да спомагат за определяне на истината, поради което всички произведения от изложбата да бъдат предоставени за проучване по реда на българското законодателство и от способените органи.

Изложбата бе открита на 30 май. В анонса преди откриването бе оповестено, че тя показва съвсем 100 незнайни творби на български създатели със забележителен принос в региона на изкуството. Екипът зад плана добави, че посредством проявлението на непознати творби и едва известни имена изложбата слага въпроса, че в българската история на изкуството към момента има огромни бели петна, които би трябвало да бъдат запълнени и изследвани.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР