За десети пореден път арх. Георги Савов награди таланти от

...
За десети пореден път арх. Георги Савов награди таланти от
Коментари Харесай

Отличиха ученици от Художествената гимназия

За десети следващ път арх. Георги Савов награди гении от Националната художествена гимназия „ Цанко Лавренов “. Събитието се състоя в изложба „ Резонанс “ при откриването на галерия с отличените произведения в провеждащия се взаимно с Художествената гимназия конкурс за рисунка. Пълна годишна стипендия журито присъди на Антон Луканов, дипломант от компетентност „ Рекламна графика “ с учител Димитър Келбечев. По време на събитието арх. Савов присъди и втора стипендия на Каролина Въчева от 9 клас, компетентност „ Живопис “ с учител Полина Тодорова.  Четирима други ученици на Художествената гимназия бяха отличени с парични награди за значими триумфи. Поощренията получиха Габриела Попова, 11 клас, компетентност „ Живопис “ с учител Ангел Китипов; Мария Драганова, 11 клас, компетентност „ Рекламна графика “ с учител Панайот Панайотов; Мартин Сираков от 11 клас, компетентност „ Стенопис “ с преподавател Кристина Кутлова и Яна Панева, 11 клас, компетентност „ Живопис “ с преподавател Ангел Китипов.
Предметни награди бяха връчени на Виктор Кърджалийски, Габриела Киркова, Ева Минева, Жасмин Мустафова и Христина Танева от 11 клас с учител Антония Хайгърова, Гена Михайлова, 11 клас с учител Ангел Китипов и Марио Кулев, 10 клас с учител Полина Тодорова.

Създателят и филантроп на състезанието арх. Георги Савов е приключил втория випуск на Художествената гимназия в Пловдив. Автор е на доста знакови планове в цялата страна, измежду които спортната база на ФК „ Ботев “ Пловдив в Коматево и стадион „ Христо Ботев “. Като създател и пловдивчанин от 2015 поддържа с персонални средства художественото обучение и креативната характерност на бъдещите художници. 

В експозицията в изложба „ Резонанс “ са показани творби на гимназистите от 8-ми до 12-ти клас по образователния предмет „ Рисуване “. Творбите са изпълнени с молив, въглен, туш, креда, акварел, колаж и смесени техники. Рисунките демонстрират разнородни креативен и просветителни направления в региона на класическия очерк, проучвателните и пробните рисунки, като тази година бяха отличени и достижения в модерните цифрови технологии. Критериите за оценка на творбите са автентичност, креативен метод, въображение, многообразие на линии, петна и текстури.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР