В Деня на българската просвета и култура, на нашата писменост

...
В Деня на българската просвета и култура, на нашата писменост
Коментари Харесай

Поетът Недялко Йорданов: Животът изглежда груб, но хората никога няма да се откажат от културата

В Деня на българската култура и просвета, на нашата книжовност и нематериалност, ви срещаме с един актуален създател, боравещ ловко със завещаната ни писменост. Поетът и драматург Недялко Йорданов е сигурен, че културата и духовността се пазят у българите, а литературата в никакъв случай няма да е на назад във времето.

" Може животът да наподобява доста недодялан, хората да са настръхнали един против различен, всеки да е обзет от грижата по какъв начин да оцелее. Обаче ето тъкмо този празник демонстрира, че хората в никакъв случай няма да се откажат от желанието си, потребността си от изкуство, от просвета. "

Често упрекваме за пренебрегването на литературата и четенето на книги, развиването с бърза скорост на технологиите и все по-голямото нахлуване на изкуствения разсъдък в всекидневието ни. За поета Недялко Йорданов обаче, те единствено разкриват нови благоприятни условия в сферата.

Творецът разяснява и ролята на изкуството и културата у нас в тези променливи времена:

" То не става с държавни ограничения, това е персонален въпрос на всеки. Който изпитва в действителност нужда от изкуство, той го предава и на своите деца. "

Поетът изрецитира и собствен стих, извънредно подобаващ освен за днешния празник, само че и за обстановката у нас въобще - " Нека запазим във времето тежко, малко нещо от Бога и нещо човешко ".

Повече вижте във видеото.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР