Флагманските смартфони на Samsung имат скенери за пръстови отпечатъци, на

...
Флагманските смартфони на Samsung имат скенери за пръстови отпечатъци, на
Коментари Харесай

Samsung на съд за нарушаване на патент за биометрични данни

Флагманските смарт телефони на Samsung имат скенери за пръстови отпечатъци, на ириса и технология за различаване на лицата, което са доста биометрични автентификации, спрямо други смарт телефони на пазара.

Въпреки това, Samsung все още са съдени от американската компания за отбрана на персоналните данни PACid Technologies за нарушение на два патента в Съединени американски щати и един корейски патент за биометрични характерности.

Искът е подаден на 6 април в източния областен съд на щата Тексас и включва телефоните Galaxy S6 до Galaxy S8. PACid твърди, че са нарушени два американски патента (патентът от Съединени американски щати с №9,577,994 и №9,876,771) и един южнокорейски патент (KR20110128567A). Освен това, Samsung Pass и Knox също са включени в правосъдния иск.

PACid също по този начин прибавя, че Samsung знае за техните патенти от януари 2017 година и че съдът би трябвало да вземе под внимание това условие. Сега Samsung би трябвало да заплати три пъти общоприет залог в размер на $ 1 за всеки продаден телефон или $2,82 милиарда

Въпреки това, специалистите считат, че PACid — не е нищо, с изключение на патентен трол, т. к. тя създава технологии, свързани с криптирането, само че не ги употребява за себе си. Т.е. нищо не създава, а печели от продажбата на лицензи.

В предишното, PACid е упреквана от Гугъл, Apple и Nintendo за нарушение на патентни права. Samsung е член на алианса FIDO и защото алиансът работи по групови стандарти се чака, че и против други играчи, като LG, Гугъл и Amazon ще бъдат заведени каузи. Samsung въпреки това заяви, че се приготвя за делото в Съединени американски щати.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР