Фирма Малтери Суфле България инвестира в строителство на нов завод

...
Фирма Малтери Суфле България инвестира в строителство на нов завод
Коментари Харесай

Кметът се хвали: Френският посланик идва в Плевен

Фирма " Малтери Суфле България " влага в строителство на нов цех за малц в Плевен. Началото на строителната активност ще бъде сложено публично на 13 април от 11:00 часа, с присъединяване на посланика на Франция в България Жоел Мейер, оповестиха за Българска телеграфна агенция от компанията.

Всяка нова инвестиция, уголемение на произвеждане на съществуваща в Плевен и района, ни радва, съобщи кметът на Плевен Георг Спартански, помолен от Българска телеграфна агенция да разяснява идното събитие.

" Въпросът не е единствено в милионите, които ще бъдат вложени в общината, само че това е знак за другите вложители. Когато един вложител уголемява производството си, това потвърждава, че той прави добра бизнес оценка на мястото и района ", посочи плевенският кмет. Такива вложения са знакови - разширението на съществуващите демонстрира едно отношение на вложителя към икономическата среда, означи Спартански.

" Знаково е, че френският дипломат ще участва на слагане началото на новата инвестиция. С Негово превъзходителство Жоел Мейер ще имаме и работна среща в Общината след формалното разкриване на строителството ", добави Георг Спартански. Плевенският кмет напомни, че Стъкларският цех в Плевен също готви уголемение на досегашната си инвестиция.

" Вложиха в началото над 100 милиона лв.. Сега ще влагат още 100 милиона. Работят над 90 на 100 с немски сътрудници. Намеренията им са съществени за откриване на няколкостотин нови работни места ", акцентира кметът. Предстоящите строителни действия са на улица " Вит " 9, някогашната бирена фабрика, след Винзавода.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР