Финландската евродепутатка от Зелените Алвина Аламется, която стана евродепутат през

...
Финландската евродепутатка от Зелените Алвина Аламется, която стана евродепутат през
Коментари Харесай

Евродепутат отправял сексуални предложения към своя млада колежка

Финландската евродепутатка от Зелените Алвина Аламется, която стана евродепутат през януари, откакто бе отредено в допълнение място на Финландия след Брекзит, съобщи, че е била подценявана, дискриминирана и полово унизена, откогато е станала евродепутат в Брюксел.

" Шокирана съм от държанието и културата на работа в Народното събрание “, сподели Аламется в изявление за таблоида " Илталехти “, представен от " Блиц ".

Аламется призна, че е получавала полови оферти по телефона, в това число от сътрудник евродепутат.

Понастоящем Аламется е член на Комисията по външни работи на Екологичен потенциал и в Подкомисията по сигурност и защита. Във Финландия тя работи за Инициативата за ръководство на рецесии, учредена от нобеловия лауреат Марти Ахтисаари, и в Градския съвет на Хелзинки.

Като млада 28-годишна жена, Аламется сподели, че постоянно не е одобрявана на съществено. Например един път се нуждаела от помощ от сътрудник от мъжки пол, с цел да влезе в постройката на Народното събрание, защото защитата не желала да повярва на нейния статус макар баджа ѝ.

Според младата евродепутатка има структурна алтернатива, която би трябвало да бъде разисквана, макар че, акцентира тя, множеството от сътрудниците ѝ от мъжки пол се държат с почитание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР