Финалът за Купата на България по футбол е тази вечер

...
Финалът за Купата на България по футбол е тази вечер
Коментари Харесай

Финалът за Купата: Хиляди фенове тръгват от Пловдив към София

Финалът за Купата на България по футбол е довечера на Националния стадион "Васил Левски ". Един против различен ще излязат пловдивските тимове - Локомотив и Ботев.

Настроението в Пловдив е приповдигнато. Стотици почитатели на Локомотив със особено направени за финала тениски се събират в 14:00 ч. и потеглят към София с над 20 рейса и полицейски конвои. Органите на реда са ситуирани по цялата автомагистрала "Тракия " от Пловдив до София.

Магазини и бензиностанции няма да работят и няма да може да се стопира на никое място. Изходите на автомагистралата също са затворени. Феновете на Локомотив ще стигнат до храм паметника "Александър Невски ", където ще слязат и ще се насочат към стадион "Васил Левски " - В и Г, които са за "черно-белите " почитатели.

Феновете и на двата отбора са обединени към мнението, че това е доста повече от един мач. Очакват се над 7 000 "черно-бели " почитатели да заемат места на стадион "Васил Левски ".

Натоварен трафик по Автомагистрала "Тракия " и ограничавания на придвижването в София поради финала на "Купата на България "

Затруднено придвижване в София и по автомагистрала Тракия поради финала

От клубната база на Ботев Пловдив ще отпътуват близо 30 рейса с последователи с проведената екскурзия. Те ще тръгнат час преди почитателите на Локомотив. Всичко е умерено, а настроението е приповдигнато, тъй като всички в "жълто-черно " чакат четвърта купа във витрината на Ботев Пловдив в историята на клуба.

Иначе, в столицата почитателите на Ботев ще дойдат и ще паркират на ул. "Кирил Видински ", след което ще бъдат съпроводени до ст. "Васил Левски ", като ще бъдат настанени в браншове А и Б.

А поради финала се чакат проблеми с напредването и в центъра на София и по автомагистрала "Тракия ". Засилено ще е полицейското наличие преди, по време и след мача. Въведени са и спомагателни ограничавания.

Бул. "Евлоги Георгиев " в сектора на Националния стадион ще бъде затворен. Няма да бъдат допускани гости, които имат наложена правосъдна възбрана за посещаване на спортни мероприятия. Малолетни ще се позволяват на стадиона единствено с компаньон и декларация.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР