ФИА насрочи извънредно заседание на Световния си съвет за автомобилен

...
ФИА насрочи извънредно заседание на Световния си съвет за автомобилен
Коментари Харесай

ФИА ще заседава извънредно

ФИА насрочи изключително съвещание на Световния си съвет за авто спорт (WMSC – World Motor Sport Council). Информацията е на уеб страницата racingnews365.com и е предадена от българския уебсайт clubs1.bg.

Засега не е ясно какъв ще е дневният ред на съвета. Предполага се, че ще се преглеждат някои въпроси, свързани с Формула 1. Заседанието е планувано за 3 февруари.

Засега въпросите, които ще се разискват на това изключително събиране на съвета, са единствено догатки. Сред тях са обстановката от последните няколко обиколки във финалния кръг за сезон 2021 в Абу Даби и въпросът дали тази година въобще ще има спринтови квалификации.

ФИА от няколко седмици преглежда събитията от Абу Даби. Проведени са диалози с шефовете на тимове, с тийм мениджърите и спортните шефове

Очаква се среща и с водачите от Формула 1. Твърди се, че ФИА обмисля промени в ръководството на надпреварите, които да разрешат на автобус шефа да работи на мира, а не под напън от страна на шефовете на тимове.

Що се отнася до спринтовите квалификации, то там въпросът опира до пари Отборите желаят обезщетения за надпреварите, провеждани по променения формат. Той бе пробван през 2021 година на три разнообразни места.

Според управлението на Формула 1 спринтовете се радват на задоволителна известност. Феновете въобще не се радват толкоз на нововъведението. Въпреки това желанието бе най-малко една трета от конкуренциите през сезон 2022 да са със спринтова подготовка (ако въобще продължи да се назовава така).

През 2021 година екипите си издействаха повече средства за уикендите със спринтове. За тази година от ФИА нямат никакво желание да отстъпват и да трансформират заложения бюджетен таван от $140 млн. Това слага под въпрос провеждането им. Възможно е в последна сметка през сезон 2022 да няма никакви спринтове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР