Федералната агенция за техническа помощ на Германия и неправителствена организация

...
Федералната агенция за техническа помощ на Германия и неправителствена организация
Коментари Харесай

Заради престрелки в Хатай Германия също спря спасителните операции

Федералната организация за техническа помощ на Германия и неправителствена организация за помощ на жертви от естествени бедствия взеха решение за прекъсване на избавителните, разгласи представител на немското Неправителствени организации.

„ През последните часове обстановката със сигурността в провинция Хатай явно се е трансформирала. Има от ден на ден известия за конфликти сред разнообразни групировки, има и изстрели ”, изясни представителят Стефан Хайне.

Германските екипи „ към този момент остават в общия базов лагер “ и ще възобновят търсенето си, когато турските управляващи за гражданска отбрана „ сметнат, че е задоволително безвредно “.

По същата причина по-рано през днешния ден преустановяване на избавителните интервенции разгласи и австрийска военна част от 82 души, профилирана в търсене на ранени и потърпевши.

Те бяха пристигнали в Хатай във вторник с 45 тона съоръжение и съумяха да спасят девет души от руините. Те трябваше да се върнат в Австрия в четвъртък, само че проектът към този момент се преразглежда.

Правителството на Турция ще предприеме ограничения против лицата, които са забъркани в мародерство и други закононарушения в окръзите, наранени от разрушителните трусове, съобщи в събота Реджеп Ердоган, съобщи Ройтерс. Турският президент приказва по време на посещаване в регионите на труса.

„ Ние обявихме изключително състояние. Отсега нататък хората, които вземат участие в мародерства и отвличания, би трябвало да знаят, че ръцете на страната ще стигнат ", безапелационен е той. 

Ердоган сподели още, че стотици хиляди здания в Южна Турция са станали необитаеми и даде обещание управляващите да подхващат стъпки за възобновяване на разрушените градове в границите на седмици.

„ Ние планираме да изградим още веднъж стотици хиляди здания. Ще предприемем съответни стъпки в границите на няколко седмици “, уточни турският президент.
Трусът от 6 февруари с магнитуд 7,8 по Рихтер взе съвсем 25 000 жертви в Турция и прилежаща Сирия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР