Камиони с хуманитарна помощ от Египет започнаха да влизат в

...
Камиони с хуманитарна помощ от Египет започнаха да влизат в
Коментари Харесай

Хуманитарни камиони влязоха в Газа през контролирания от Израел пункт Керем Шалом

Камиони с филантропична помощ от Египет започнаха да влизат в линията Газа през следения от Израел пропускателен пункт Керем Шалом, заяви Al-Qahera News. Общо „ 200 камиона “ се бяха преместили от египетската страна на граничния пункт Рафах, който беше затворен от началото на май, когато Израел завладя палестинската страна на терминала, до пропускателния пункт Керем Шалом, на към 4 км на север.

Египет бе отказал да координира помощта посредством Рафах до момента в който израелските войски управляват палестинската страна. Но в петък египетският президент Абдел Фатах ал Сиси се съгласи в диалог с американския си сътрудник Джо Байдън да разреши помощ през Керем Шалом, другата входна точка в южната част на Газа. Al-Qahera News не посочи какъв брой камиона са минали инспекция в обсадената Газа, само че добави, че " четири камиона с гориво " към този момент са минали и се насочват към лечебните заведения.

Цялата помощ от Египет се ревизира от израелските управляващи и се популяризира посредством Организация на обединените нации. Останалата част от 200-те камиона се „ чака да преминат в Газа през днешния ден “, сподели пред Агенция Франс Прес Халед Зайед, началник на египетския Червен полумесец в Ал Ариш, където идва по-голямата част от помощта. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР