Илън Мъск заяви, че SpaceX изразходва значителни ресурси за борба

...
Илън Мъск заяви, че SpaceX изразходва значителни ресурси за борба
Коментари Харесай

Мъск: SpaceX изразходва големи ресурси за борба с руското заглушаване на Starlink в Украйна

Илън Мъск съобщи, че SpaceX изразходва " обилни запаси за битка с съветските старания за заглушаване " на сателитната интернет услуга Starlink в Украйна.

Според " Ню Йорк Таймс ", руснаците са предизвикали масирани разстройства в потреблението на Starlink от Украйна по време на офанзивата ѝ край Харкив, нарушавайки опциите на украинските бойци да споделят, да правят разузнаване и да правят офанзиви с дронове.

Компанията SpaceX стартира да дава терминалите малко след пълномащабната съветска инвазия през февруари 2022 година През предходната година Украйна заяви, че към 42 000 терминала са в употреба в армията, лечебните заведения, предприятията и организациите за оказване на помощ.

Starlink, приет за отличната си сигурност спрямо остарелите технологии, е извънредно значим за украинските интервенции. През предходната година Пентагонът реализира съглашение със SpaceX за финансова поддръжка на достъпа за украинските военни.

Пентагонът пречи на съветските военни да употребяват интернет терминалите Starlink, експлоатирани на бойното поле в Украйна, съобщи Джон Плъмб, помощник-секретар по галактическата политика в Министерството на защитата на Съединени американски щати, в изявление за " Блумбърг " на 9 май, въпреки да не посочи по какъв начин. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР