Пред област Пловдив стоят проблеми, които чакат своето решение години

...
Пред област Пловдив стоят проблеми, които чакат своето решение години
Коментари Харесай

Кръстьо Врачев: Проблемите на Пловдив област чакат своето решение от години

„ Пред област Пловдив стоят проблеми, които чакат своето решение години наред. Проблемът с трафика в област и град Пловдив е голям и към момента не е решен, като в последните три години от страна на ръководещите не са приложени никакви ограничения за неговото облекчение и решение. Повече по този начин не може! " - съобщи Кръстьо Варчев от „ Възраждане ", лидер на листата за 17 МИР - Пловдив област на среща с жители.

" Необходимо е решение, което да бъде в полза на жителите и бизнеса за оптимизация на опциите за напредване и отбягване на трафика, възстановяване на материалната и пътна инфраструктура, което би съдействало за повишение на икономическата интензивност и търговия " - сподели още Кръстьо Врачев.

В тази връзка той уточни два съществени казуса, свързани с натоварения трафик в област и град Пловдив. - неосъщественото към момента разширение на околовръстния път на Пловдив и създаване на югоизточния лъч, и разширението на Карловско шосе с по две пътни платна и в двете направления.

" Разширяване на околовръстния път на Пловдив и създаване на югоизточния лъч е от изключителна значимост за подобряването на трафика, бизнеса и стопанската система в района - посочи Кръстьо Врачев. Той добави, че разширението на Околовръстното шосе посредством създаване на югоизточната дъга, която ще свърже Асеновградско шосе с автомагистрала „ Тракия ", е от изключителна значимост за бизнесмените в региона и за привличане на вложители, тъй като той ще усъвършенства логистиката и обезпечаването на бърза и къса връзка сред града и заобикалящите го стопански зони. Със своите бързо разрастващи се стопански зони Пловдив се трансформира в един от огромните индустриални центрове в цяла Югоизточна Европа. За да може да бъде стопански конкурентоспособен, е належащо с изключение на довеждане докрай на плана за югоизточната дъга, да се влага и в разширението на Карловско шосе, с цел да може да бъде изцяло омекотен трафикът в района. Решение на този стадий, с цел да може да продължи работата по осъществяването на двата плана, е реализиране на синхронизация сред институциите и заинтригуваните страни, обособяване на средства от бюджета и по-голяма ангажираност от страна на страната " - добави Кръстьо Врачев от „ Възраждане ".

" Възраждане " е с номер 12 в бюлетината
Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР