Федерален апелативен съд разреши на Министерството на правосъдието да продължи

...
Федерален апелативен съд разреши на Министерството на правосъдието да продължи
Коментари Харесай

Разследват Тръмп за секретните документите

Федерален апелативен съд позволи на Министерството на правораздаването да продължи да преглежда документи, обозначени като класифицирани, които са били конфискувани от вкъщи и курорта Мар-а-Лаго на някогашния президент Доналд Тръмп, заяви Си Ен Ен.

Решението на съда анулира заповедта на арбитър по делото за тези документи, която блокира работата на федералните следователи и е мощен отпор на опита на екипа на Тръмп да внуши, че материалите са били разкрити по някакъв метод.
 Близо 100 папки и докумeнта с гриф секретно в Мар-а-Лаго на Тръмп
Близо 100 папки и докумeнта с гриф секретно в Мар-а-Лаго на Тръмп

Съд на Съединени американски щати пусна списък с конфискуваните материали, ФБР са иззели към 1500 документа, както и класифицирани папки

Възможностите на Тръмп да блокира наказателното следствие в този момент понижават, като една от единствените му останали благоприятни условия е незабавно искане до Върховния съд.

Решението беше издадено от тричленен състав на 11-ия областен апелативен съд на Съединени американски щати - двама от тях бяха номинирани от Тръмп.

Тези записи - за които прокурорите настояват, че съдържат извънредно сензитивна информация за националната сигурност - са в основата на наказателното следствие за погрешно боравене с федерални документи след президентството на Тръмп .
 Обвиняват Тръмп и децата му в измами
Обвиняват Тръмп и децата му в измами

Паричната гаранция е за $250 млн.

Загрижеността за тях беше главен фактор, който накара Министерството на правораздаването и съда да разрешат невижданото претършуване на дома на някогашния президент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР