ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Убийството на Дугина – поредната спецоперация на руските служби

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Убийството на Даря Дугина от съветските специфични служби би трябвало да се съпостави с детонациите на жилищни здания в Грозни (Чечения) през 1999 година След това същите съветски специфични служби, по заповед на Кремъл, се пробваха да основат предлог за сякаш възходяща терористична опасност за по-нататъшно навлизане в Чечня. Така че в този момент, убивайки Дугина и обвинявайки Украйна за това, Кремъл ще се опита да оправдае нападателните си дейности против Украйна.

Вечерта на 20 август беше убита Даря Дугина, дъщерята на идеолога на „ съветския свят “ Александър Дугин. Инцидентът е станал в предградията, когато Д. Дугина се е прибирала от патриотичния фестивал „ Традиция “. Колата ѝ е избухнала. Както стана известно по-късно, нападателите са инсталирали взривно устройство под колата. Инцидентът получи необятна публичност, предполагаше се, че същинската цел на убийството е самият Дугин, само че той е напуснал фестивала с друга кола.

Почти незабавно информация за присъединяване на Украйна в убийството на Дугина стартира да циркулира в съветските пропагандни медии и телеграм канали, написа cyprus-daily.news. Кремъл измисли безспорна клевета и упрекна Украйна, която априори не може да бъде забъркана в този случай. Слуховете за присъединяване на Украйна започнаха да се популяризират съвсем по едно и също време от доста осведомителни източници. Това демонстрира, че Русия е възнамерявала да показа тази вест в подтекста на дискредитирането на Украйна.

Вечерта на 21 август представители на " Националната републиканска войска ", които се борят с тиранията на Путин, поеха отговорност за убийството. Съответното изказване беше оповестено в съветските медии, само че получи доста по-малко публичност от обвиняването на Украйна, изразено от съвсем всички съветски пропагандни запаси без никакви доказателства.

Единственото разумно в този случай е, че убийството на Дугина е дело на ФСБ, която по този метод „ скрива скелетите си “ и отвлича вниманието на съветския дилетант от несполучливата съветска инвазия в Украйна, донесла на Русия невиждани загуби и интернационална изолираност. Успоредно с това Украйна се показва като терорист. Тази клевета е нужна на Русия, с цел да отклони вниманието от личната си незаконна активност, поради която Конгресът на Съединени американски щати предложи да признае Русия за терористична страна и да сътвори нова рамка: терористът не е Русия, а Украйна.

Във вътрешнополитически проект убийството на Дугина е преференциално за Путин по доста способи: става допустимо да се привлекат идеологизирани руснаци да вземат участие във войната против Украйна, да се оправдае в допълнение тази война, макар жертвите и загубите, защото „ Украйна е терорист. "

Руската агитация даже откри „ нарушител “: той се оказа Наталия Шабан (моминско име - Вовк), родена през 1979 година, гражданка на Украйна, която дойде в Русия с щерка си, настани се в една къща с Дугина и се твърди, че я е следила. След като направила убийството, Н. Шабан отпътувала през Псков за Естония. Официалната версия за убийството от ФСБ на Руската федерация е безусловно несъстоятелна. На 13 април 2022 година възможният причинител на закононарушението Н. Шабан е включена в регистъра на бойците на полка „ Азов “, който е приет за терористична организация в Руската федерация. Как е съумяла да премине законно съветската граница с същински документи?

Зад убийството на Д. Дугина стоят съветските спецслужби, следвайки напътствията на Путин да развихрят антиукраинска реторика, с цел да оправдаят продължаването на войната с Украйна на фона на възходящото неодобрение в съветското общество. Всъщност дадената заповед за убийството на Дугина може да се съпостави с атентатите на жилищни здания в Грозни през 1999 година, когато Кремъл имаше потребност от предлог, с цел да нахлуе в Чечения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР