ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Владо Йончев: Руският фашизъм навлиза в България

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Защо породи рецесията с настаняването на бежанците от Украйна у нас и какво пропусна да направи страната, разяснява в " Мрежата “ по стратегия " Христо Ботев “ Владо Йончев, основен редактор на " OFFNEWS”

" Ние, българите, сме съчувствен народ и когато човек е в неволя, сме подготвени да създадем всичко, с цел да му помогнем той да живее като нас. Но в това време ние не сме хора, които се радват на непознатия триумф. Ако някой е пристигнал в страната ни и се пробва да живее по-добре от нас, това доста ни разгневява. Смятам, че това е национална линия. В началото всички се опитваха да оказват помощ на украинците кой с каквото може, само че когато отмина малко време и се видя, че те не са бежанците, които чакаме – без дреха на гърба си, без спестявания. Тази война не е тъкмо такава – доста от хората бягат не тъй като са изгубили къщите си или са изгубили работата си. Те бягат, тъй като градовете им следва да бъдат бомбардирани и желаят да спасят децата си. Те имат някакви спестявания, имат специалности, с които могат да работят и те се пробват да уредят живота си колкото може по-добре и почтено. Тук идва огромното разминаване. Ние в никакъв случай не сме си представяли, че украинците живеят по-добре от нас, а те са живели по-добре от нас. Това не е някаква изостанала страна. "

Критериите на българите за добър живот

" Ние доста сме привикнали с неща, които при нас не са наред. Когато украинците сложиха въпросите, които не са наред при нас, само че ни сме не запомнили да сложим, започнаха да ни наподобяват капризни. Например, по какъв начин да отида на място, където няма доктор, а ние забравихме, че години наред свикнахме да живеем в дребните обитаеми места, у нас, където нямат доктор. Същото е и с местата за детските градини в огромните градове. Обиждаме им се, че отхвърлят работа за 900 лв. за 6-дневна работна седмица. Ами, да, това не е работа, а употреба. Това са неща, с които цялото ни общество солидарно би трябвало да се бори. И когато Асен Василев сподели, че не би трябвало да има работодатели, които печелят единствено от нископлатен труд, всички го нападнаха, в това число и служащите, които той пази. "

Кой е отговорен за това положение на България

" За една и съща житейска история има ирландска и друга българска сентенция. Българската сентенция е: " Преклонена главица сабя не я сече ", а ирландската е: " Високо вдигната глава сабя не я сече ". Всичко това е тъй като политиците през последните 30 години са били представителна извадка на българския народ. Те са това, което хората са избирали, те са отражение на народа. Толкова са ни силите като народ – да извадим такива политици – крадливи, корумпирани, некомпетентни. Явно това е цветът на нацията.

Ето да вземем за пример, в случай че имаме вяра на социологическите изследвания и това, че съгласно тях " Възраждане " събират още почитатели, това също е огледало на това какъв % от българите могат да бъдат манипулирани в каквато посока някой изиска. Ние не си даваме сметка за съветския фашизъм, който атакува Украйна и убива хора там, прониква в България. Путин продуцира дребни фашистчета в прилежащите на Русия страни. Ако се случи по този начин, че Путин да победи Украйна, всички тези фашистчета ще дойдат на власт у нас, с цел да тричат. Истинското гражданско общество у нас е това, което оказва помощ на дамите, чиито мъже водят война в този момент в Украйна, тъй като в случай че Украйна падне, ни чака да станем Съветска република. "

Никой министър не се извини

" Нито този на туризма се извини за думите си за украинските бежанци, нито Калина Константинова се извини както би трябвало. Нейното беше някак непохватно опрощение, колкото ѝ беше непохватно изказването, такова ѝ беше и извинението. Не желая да мятам остри думи, избирам обяснението, че ние сме привикнали нашата страна да не работи, знаем, че тя нищичко не може. Смятам, че във връзка с бежанците, страната направи голямо изпитание имаше и предпочитание нещичко да направи. То естествено не се получи, тъй като нашата страна толкоз си може. Все отново, макар кашата, която забъркахме, ние се опитахме да се отнесем добре към тези бежанци. "

Грешките

" Грешката е кардинална, тъй като методът ни към тях е като към хора, от които нещо можем да вземем, от които можем да се възползваме, а не като към хора, които да интегрираме в нашето общество.

Европа отдели 148 милиона единствено в първия транш за България, които да отидат за украинските бежанци. От тях 48 милиона бяха дадени за програмата за настаняване в хотелите. И това беше в интерес на хотелиерите, тъй като 3 души в една стая са 120 лв., надали през февруари хотелиерът получава толкоз дневно за стая на морето. Беше пропуснат моментът, в който тези бежанци можеха да бъдат заселени навътре в страната, където са работните места и градовете, в които всеобщо живеят българи. Така създадохме първокласни гета по морето ни. Програмата беше добра първоначално, само че след това трябваше на дребни порции да стартира интеграция. "

Разказа на съветската агитация

" Тя е построена от две елементи. Първата е, че Европа е някакво място на разврата, където някакви джендъри и всевъзможни други върлуват. Втората част е – тази Европа ви е непозната. Вие не сте европейци, тъй като не сте джендъри. Ето по какъв начин работи – в случай че някой ти каже, че не си европеец, ти ще се обидиш. Но в случай че ти каже ти не си джендър, затова не си европеец, тъй като там са всички са джендъри, ти ще си кажеш – да бе, правилно, не съм. Най-голямата ни горделивост би трябвало да е, че сме част от европейското семейство, което е против крепостническите култури, което робство продължава и сега, че сме против варварщината на пратените в Украйна да водят война и не са виждали в никакъв случай тоалетна паница. Затова ги крадат. Пропагандата удря цивилизационните ни достижения. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР