Сърбия до 5 години може да се присъедини към ЕС.

...
Сърбия до 5 години може да се присъедини към ЕС.
Коментари Харесай

Еврокомисарят по разширяването: Присъединяването на Сърбия към ЕС до пет години е напълно възможнo

Сърбия до 5 години може да се причисли към Европейски Съюз. Мнението изрази в Белград еврокомисарят по разширението Оливер Вархей, който беседва със сръбския президент Александър Вучич.Унгарецът съобщи, че идната Европейска комисия би трябвало да се концентрира в процеса по разширението. Но Вархей посочи нуждата Сърбия да продължи с промените.
Не може да се не помни нуждата от привеждане в сходство с външната политика на Европейски Съюз. В тази област Сърбия би трябвало да се придвижи напред.
Оливер Вархей – еврокомисар по добросъседството и разширението

Вучич беше оптимист, че отводът на Сърбия да съгласува външната си политика с тази на Европейски Съюз няма да попречи на напъните ѝ за участие в блока.
Надявам се, че това, за което Оливер Вархей ни укори – несъобразяването ни с тяхната външна политика, няма да бъде спънка.
Александър Вучич – президент на Сърбия

Сърбия е претендент за участие в Европейски Съюз от 2012 г, само че от този момент е изправена пред редица трудности.Миналата година страната беше разтърсена от всеобщи митинги, последвали две смъртоносни стрелби. Протестиращите желаеха по-строги ограничения за надзор върху огнестрелните оръжия, само че след това демонстрациите станаха антиправителствени. Гражданите са недоволни от отстъплението от демократичните стандарти, обвинявайки държавното управление на Вучич в авторитаризъм и корупция.Сърбия провокира неразбиране в Брюксел, откакто отхвърли да се причисли към глобите на Европейски Съюз против Русия поради войната ѝ против Украйна.И основният проблем – връзките с Косово. През април външните министри на Европейски Съюз се съгласиха да замразят процеса на присъединение на Сърбия, в случай че тя не приложи съглашението за нормализиране на връзките с Косово. Основно изискване е Белград да спре да пречи на напъните на Прищина да стане член на интернационалните организации като Организация на обединените нации, Съвета на Европа и НАТО. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР