ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Росенец не е ключът от бараката - комисия „Чекмеджето“ е

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Да допуснем, че комисията „ Росенец “ свърши работата, за която упорства „ Демократична България “ и дворецът, в който 4 месеца годишно обитава водачът на Движение за права и свободи (и до момента е такъв) бъде разгласен за неверно продуктово позициониране по отношение на някои закони и разпореждания. Какво ще последва от това? Чувство за дочакана правдивост? Трудно е да се повярва.

Добре, одобряваме, че Ахмед Доган ще отиде в комисията или ще откри някакъв метод за връзка с нея. И ще стане ясно, че той не е притежател на въпросния парцел, а ползвател понякога. Всичко ще е законно, само че няма да звучи ОК. Това от дълго време не прави работа, тъй като самата комисия е нещо като приятелски съд, който зове за морал. Не е неприятно, само че е поостаряло като способ за публично влияние.

Доган надали се тормози от въпросите на комисията, тъй като зад него стоят най-малко 600 000 души в България, Турция и други страни. Освен президентът Радев никой различен не може да се похвали с такава поддръжка, освен това повече от 30 години.

Тези, които пазят Доган имат един неоспорим контрааргумент: „ А за какво няма комисия „ Чекмедже “? Няма и за тези над 60 милиона, които Васил Божков твърди, че е дал за Борисов през ексминистър Горанов. Разследва се дали Божков е финансирал митингите, само че не се проверява даването на десетки милиони за такса " успокоение ". Бившият министър председател към момента обикаля свободно страната, а не е извикан да изясни кой и за какво разпореди десетки милиарди да заминат в (не)известна посока. Росенец може да е дразнеща тематика, само че в проблема „ Чекмедже “ е събрана цялата същина на модела на ръководство, който запрати България на дъното на Европа. Доган може да е именуван подстрекател на този модел, само че в действителност Борисов е продуктът на план на задкулисието, което от Луканово време инжинерства в ръководството на страната. Борисов е и реализатор на кукловодите още от времето като основен секретар на Министерство на вътрешните работи, през кмет на София до министър председател. Той реализира топлата връзка на изпълнителната власт с прокуратурата и най-много с лицето Иван Гешев.

Комисията е нещо като битката на Робин Худ в Англия сред XII и XIII век против богатите и самозабравилите се представители на властта и приемането на Великата харта на свободите през 1215 година, известна като Магна харта, която лимитира правата на кралската власт и гарантираща правата на жителите. Разбойникът от Нотингам показва прочувствените несъгласия сред небогати и заможни, а Хартата за първи път в света подсигурява избрани, в случай че не всички, свободи.

И у нас е имало смели хайдути Робинхудовци, само че сме си нямали Магна харта, което е основна разлика… Затова и Раковски и Левски, в случай че позволите такова съпоставяне, стигат до прозрението, че не рязането на зелките на омразни представители на Портата ще донесе освобождение на българите, а отменяне на деспотичната система. Да не дублирам думите на Апостола за чистата и свята република - знаете ги.

За да се случи дворецът на Росенец всички институции са дали своя принос. Много подписи са поставени.

Трябва по-задълбочено да проучваме какво се случва в страната и кой кой е. Не от позицията какво ни харесва и какво – не, а от обстановката и вероятните реакции.

Ахмед Доган е персона и политик със комплицирано наличие в българската реалност. Той върна ордена „ Стара планина “ поради връчването му в един декрет дружно с Васил Мръчков, основен прокурор по време на възродителния развой. Българското общество не възропта против президента Първанов, който извърши тази простотия, нито против Мръчков, който, видите ли, бил добър правист. И Вишински е бил добър правист и посланик, знаел е четири езика, само че милиони са минали през лагерите, а други са премахнати с негово присъединяване.

От години остро подлагам на критика дейностите на Ахмед Доган и негови съратници. Не имам вяра в митологизирания „ етнически модел “, на който той бил основател. Няма татковци, майки и стринки – има елементарни жители, които живеят дружно в положителни и неприятни времена. Не одобрявам и бабуването от страна на Движение за права и свободи на не едно и две държавни управления, както и неколцина от управлението на придвижването, които са се взели насериозно и се пробват да дават ум на цялата нация до поста безочлив метод. Знам обаче, че това е разумното държание на всяко малцинство по света. То все се бори за оцеляване. Което изяснява и позицията на Съединени американски щати по отношение на Доган, която е повече безмълвно възпиране, в сравнение с директна рецензия. Ще откриете тази умереност в годишните отчети на Държавния департамент за правата на индивида, както и на депешите от Брюксел.

А белким не знаем, че политиците ни стъпват в смесените региони единствено по време на избори и то с концепцията за покупко-продажби за гласове. Това капсулира хората, те застават зад своя лидер или водачи като връзка с държавата-мащеха. Вижте какъв брой сърдечно бе посрещнат президентът Радев в Родопите преди дни – тъй като хората са зажаднели за внимание, някой да ги чуе.

Отношенията на Турция с НАТО и Съединени американски щати се трансформираха фрапантно напоследък. Това трансформира България във значима страна от процесите на Балканите и Близкия Изток. Вашингтон гледа на нас към този момент по различен метод. Може някои да дърпат чергата към Русия и Евразийския план, само че действителностите са други и ние би трябвало да се съобразяваме с тях. Винаги е било по този начин.

Вълната на ислямизация и „ производството “ на радикализъм под разнообразни форми от дълго време е заляла прилежаща Турция. Това е голяма заплаха за нас. Някой би трябвало да стопира това въздействие и да опази българските мюсюлмани от тази отрова. И това се прави.

Действията на „ Демократична България “ през предишното лято и основаването на комисията „ Росенец “ имат своето значение. Те са като будилник, който ни разбуди да стартираме да се ровим в корените на модела, който изкриви до неразбираемост така наречен либерален преход. Да ни накара всички дружно - и българи, и турци, арменци, евреи, власи, помаци и прочие да променим законовите благоприятни условия за корист с власт, публично състояние и завладяване на институциите. Ако в съда един ден бъдат предоставени безапелационни доказателства, че резиденцията на Росенец е противозаконна, дано тя бъде преустроена в детски лагер, санаториум или друго потребно нещо, както вършат в Италия, да вземем за пример.

Огнян Стефанов

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР