ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Байдън вкарва Русия във финансов колапс

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Коментар на Биляна Димитрова за Analyses & Alternatives

Факторът валутен и народен риск стана действителност. Руската федерация ще получи рестрикция за акумулиране на задгранична валута, с цел да обслужва отговорностите си, както до в този момент бе допустимо – евентуални емитенти получаваха опция за набиране на по този начин нужния им капитал посредством акумулиране на парични запаси с неразбираем генезис, което на собствен ред докара до нечиста сделка с доверието на легални вложители и директно издаване на скъпи бумаги.

Руските банки и финансови сдружения, кредитори вложители към този момент са изправени пред сериозните обструкции, произлизащи от политиката на междубанковия валутен пазар. Като част от по-широкия си обзор на съветската политика, администрацията на Байдън прегледа ролята на глобите в отговор на злонамереното държание на Кремъл. Това държание включва хакерството на Solar Winds, интервенция в американските избори, интензивно разполагане на боен контингент по границите на Украйна, нарушение на човешките права в Сирия, партньорство в репресиите на Лукашенко в Беларус, експорт на неустойчивост посредством даване на наемници, омаловажаване на наказателните наказания от Организация на обединените нации против Северна Корея, противозаконното затваряне на Керченския проток за директно прекосяване на кораби, което е в съществено нарушаване на интернационалното морско право, потреблението на химически и биологични оръжия, транснационална корупция за влияние върху непознати държавни управления, външна поддръжка за подкопаване на демокрацията, дейности на наемническата група на „ Вагнер “, гонене на дисиденти и публицисти, подкопаване сигурността в страни и райони значими за националната сигурност на щатите, опити свързани с мними транзакции или покупко-продажби заобикалящи глобите на Съединени американски щати, в това число посредством потребление на цифрови валути или активи, противозаконен трафик на рускоезични емигранти, нарушение на одобрените правила на интернационалното право и доста други престъпления, които са в ущърб на един точно работещ цивилизован свят.

Новата изпълнителна заповед от 15.04.2021г, подписана от президента Байдън за глобите против Русия, съгласно Белия дом, ще възвърне реда в интернационалното комерсиалното съдействие, при законното договаряне при експорт на валута, както и надлежното застраховане на банковото контролиране при насрещна търговия и при налагане на несъгласие. Обхватът от ограничения залегнали в наличието на тази структуро-определяща заповед ще очертае освен основно значими браншове на обществото, само че и ще даде по-голяма изясненост в геостратегическата политиката на Съединени американски щати. Тези базисни подходи, върху които се опира политиката за сигурност могат да включат следните варианти:

По-рязкото въвеждане на самостоятелни наказания по отношение на общественоопасни лица и корумпирани високопоставени чиновници, изключително лица близки до Путин, в това число олигарси, и против агентурна мрежа. Това е единствено част от тактиката, ориентирана против безчисленото благосъстояние на най-голямата клептокрация в света. Въвеждането на по-широки стопански наказания, които несъмнено ще навредят на съветската стопанска система са единствено средство за ограничение на нейното издаване на задълженията. Със усилването на външния стопански напън, съгласно Белия дом, ще се ускори и икономическия застой на Русия.

Нейната евентуална назадничавост се дължи основно на личната ѝ икономическа уязвимост и обичайната корупция. Въпреки че засилените и целенасочени самостоятелни наказания могат да бъдат главния инструмент за надзор от страна на Съединени американски щати, секторните наказания също стават не по-маловажна част от инструментариума на тактиката, изключително в частта касаеща тези области от съветската стопанска система, които директно засягат ползите на Путин. Осветяването на тъмните ъгли на финансовата система понижава пространството, в което съветският президент и близки нему автократи могат да работят.

Лишава ги от основните лостове на властта (лесно и анонимно потребление на световната финансова система например), които са им нужни, с цел да продължат да подчиняват своите хора и да основават безпорядък по целия свят. Заповедта на Байдън, като главен инструмент за гарантиране на правовия ред цели освен подсилване на вътрешната национална сигурност на Съединени американски щати, само че включва и стъпки като упорства за по-голяма корпоративна бистрота, за преустановяване на корпоративната анонимност, за идентифициране на действителните притежатели на покупко-продажби с недвижими парцели от висок клас и други средства за пране на пари.

Администрацията на Байдън може да добави листата с евентуални нови по-строги стопански наказания като спомагателни ограничавания във финансовия бранш – цялостно блокиране на съветското издаване на държавен дълг, наказания в енергийния бранш, ориентирани към достъпа на Газпром до западните финансови пазари. Министерствата на финансите, на търговията и държавните служби на Съединените щати имат за задача да разширят сегашния лист с нови евентуални цели.

Целта на тези наказания е да промени разпоредбите на играта в интерес на интернационалния финансов ред, като разпореди на съветския политически хайлайф отговорност за дейностите му, и даде гаранции за финансова бистрота в границите на световния и районен спор за бъдещите промени във интернационалните финанси.

Прилагането на наказания и други принадлежности за стопански рестрикции върху страни извършители на интернационалния правов ред е обект на разногласия и диспути, което е обикновено, като отзиви варират от приемане до отменяне. Те могат да да бъдат употребявани в услуга както на съмнителни, по този начин и на почтени политически цели. Но един принцип си коства да се означи: нападателните автокрации в света не би трябвало да могат да се радват на плодовете на икономическите и финансови системи на демокрациите, като в същото време подценяват разпоредбите и нормите, които основават такова благосъстояние и ликвидност преди всичко. В момента пред Русия няма излаз от финансовия колапс, в който се натика сама.

Когато започнеш война, би трябвало да си подготвен и да я загубиш.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР