Европейският съюз ще се опита да потисне Москва икономически, каза

...
Европейският съюз ще се опита да потисне Москва икономически, каза
Коментари Харесай

ЕС ще се опита да потисне Москва икономически

Европейският съюз ще се опита да потисне Москва стопански, сподели френският финансов министър Бруно льо Мер. „ Ще водим международна икономическа и финансова война против Русия “, сподели той пред радиостанция France Info, съобщи РИА Новости.

След началото на специфичната интервенция в Украйна западните страни оповестиха въвеждането на нови наказания. Европейският съюз забрани интервенции, свързани с ръководството на запаси и активи на Банката на Русия. Също по този начин, няколко огромни финансови организации попаднаха под рестриктивните мерки, в това число Сбербанк и VTB. Няколко банки са изключени от SWIFT.

За някои държавни компании е мъчно да привлекат капитал от чужбина. Германия спря процеса на узаконяване на газопровода " Северен поток 2 ". Европа затвори небето за всевъзможни съветски самолети и също по този начин забрани на своите компании да доставят на Москва самолети или елементи, употребявани в тях. Москва заяви, че авансово са изготвили проект за деяние. Властите подчертаха, че ще окажат нужната поддръжка на бизнеса, който е попаднал под рестриктивните мерки, осигурявайки гладкото действие на стопанската система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР