Европейските лидери постигнаха споразумение за справяне с миграцията след близо

...
Европейските лидери постигнаха споразумение за справяне с миграцията след близо
Коментари Харесай

Лидерите от ЕС се споразумяха: Мигрантите няма да избират сами в коя страна да останат

Европейските водачи реализираха съглашение за справяне с миграцията след близо 12 часа договаряния в Брюксел. Италия заплаши да блокира нощес всички останалия решения от срещата на върха, в случай че водачите не се договорят за миграцията. 
 Борисов показва на следващия ден кандидатурата ни за чакалнята на еврозоната  Меркел: Съдбата на Европа е заложена на карта поради миграционния въпрос
Европа ще отпусне повече средства за справяне с миграцията, взеха решение водачите на 28-те страни. 

" Италия към този момент не е сама след тази среща ", сподели министър председателят на страната Джузепе Конте. По думите му Италия ще реши по-късно дали да сътвори центрове за банкет на мигранти на своя територия.

Германският канцлер Ангела Меркел посочи, че идващите в Европа мигранти няма сами да избират в коя страна да останат. Тя добави, че 28-те желаят до 2020 година да подсилят Европейската гранична работа „ Фронтекс ” и да заделят втория транш за Турция в границите на съглашението за бежанците.

" Победи европейското съдействие ", означи френският президент Еманюел Макрон, излизайки от заседателната зала, заяви бТВ. " Европа ще би трябвало да живее с мигрантски напън дълго време. Ние би трябвало да успеем да се оправим с това предизвикателство, оставайки правилни на полезностите си ", добави той. 

Полският министър председател Матеуш Моравецки изясни, че бежанците на територията на Стария континент ще бъдат разселвани " на доброволна основа ", което е добър компромис. 

В заключителния документ участва и точката за основаване на центрове за мигранти, които да бъдат изграждани отвън границите на Европейски Съюз, разгласи австрийският канцлер Себастиан Курц, осведоми Нова тв. „ Това беше дълга полемика и в Европейски Съюз все по този начин има разнообразни подходи, само че аз се веселя, че има доста страни, които упорстват да се съкратят потоци към Европа ", разяснява Курц.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР