Европейски министри разискват начини за увеличаване на оръжейното производство, засилване

...
Европейски министри разискват начини за увеличаване на оръжейното производство, засилване
Коментари Харесай

Министри от ЕС обсъждат в Прага увеличаване на оръжейното производство

Европейски министри разискват способи за увеличение на оръжейното произвеждане, усилване на предоставяното образование на украинската войска и причиняването на по-големи вреди на Русия, на фона на нестихващата от февруари война в Украйна, чийто край не се вижда, съобщи Асошиейтед прес.

" Започваме да изчерпваме оръжейните си ресурси. Предоставяме толкоз огромни количества от тях на Украйна, че се постанова да ги попълним ", сподели пред кореспонденти в Прага външнополитическият началник на Европейски Съюз Жозеп Борел. Чешката столица е хазаин на двудневни диалози на министрите на защитата и външните работи на страните от Евросъюза, които ще се състоят под председателството на Борел.

Предмет на разискванията сред министрите на защитата ще бъде обединяването и по-доброто координиране на напъните за военно подкрепяне на Украйна посредством даване на военни материали и запаси и обезпечаване на образование за повишение на качествата на армията ѝ.

В момента няколко страни членки образоват украински военни на двустранна основа, само че съгласно някои е значимо Европейски Съюз да застане групово зад тях със своята мощност. Нидерландия разгласи, че дружно с Германия ще провеждат нова стратегия за образование на украинските военни по разминиране.

" Би било добре да се схване по-структуриран метод и да се направи по този начин, че Европейски Съюз да прави това групово, по структуриран и проведен метод, който да може да продължи най-малко за известно време ", сподели ирландският външен министър Саймън Ковини, който дава отговор и за отбранителния сектор в държавното управление си.

Според други обаче този метод е прекомерно муден.

" Това може би не е най-експедитивният метод. Не съм доста уверен в него ", сподели люксембургският министър на защитата Франсоа Бауш. Австрия също се отнесе резервирано към предлагането.

По-късно през днешния ден външните министри ще разискват въпроса дали да затегнат визовите ограничавания за руснаците, с цел да усилят натиска върху съветския президент Владимир Путин, до момента в който започнатата от него преди шест месеца война нанася тежки вреди на европейската и международната стопанска система, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР