Окръжният съд в Бургас даде ход на делото срещу сириеца

...
Окръжният съд в Бургас даде ход на делото срещу сириеца
Коментари Харесай

Защитата иска обвинението за смъртта на двама полицаи в Бургас да бъде преквалифицирано

Окръжният съд в Бургас даде ход на делото против сириеца Омар Аднан , заяви Българска национална телевизия. Аднан е упрекнат в съзнателно ликвидиране на двамата служители на реда Йордан Илиев и Атанас Градев, починали при провокираната от него злополука сред рейс с мигранти и патрулка в Бургас.

Адвокатът на подсъдимия съобщи, че Омар Аднан не е желал да удари полицейската кола с карания от него рейс, като опитал да избегне конфликта. Затова отбраната ще изиска преквалифициране на обвиняването . " Клиентът ми не е желал и не е допускал настъпването на гибелта на двамата полицейски чиновници. Вижте, в интернет има запис на пътнотранспортното произшествие и ще видите, че той прави избавителна маневра завиване надясно, с цел да избегне съприкосновението с полицейския автомобил, което изключва предумисъл ", съобщи служебният бранител на Аднан - Калин Янев.

Според автотехническата експертиза обаче сега на злополуката рейсът се е движел със 78 км/ч. - близо два пъти над оптималната позволена скорост в сектора. Според прокуратурата и юриста на околните на починалите закононарушението е съзнателно.
 На съд за съзнателно ликвидиране на двама служители на реда отива водачът на рейса с мигранти в Бургас
На съд за съзнателно ликвидиране на двама служители на реда отива водачът на рейса с мигранти в Бургас

Предстои окръжния съд да насрочи съвещание по делото против Омар Аднан

" За какви смекчаващи условия можем да приказваме по този развой, апелирам ви се! Няма по-тежко закононарушение от това да убиеш двама почтени служители на реда, които извършват служебния си дълг напълно съзнателно и невъзмутимо ", разяснява Петър Димитров, юрист на околните на починалите служители на реда.

Прокурорът Димитър Узунов уточни, че за предявеното на Омар Аднан обвиняване плануваното в закона наказване е от 15 до 20 години или пожизнен затвор .

" За най-тежкото наказване ще упорствам. Голяма тъга, огромно злощастие ми се случи. Като при всички родители, които са потърпевши от такива. Това за мен си е чисто ликвидиране, освен това съзнателно ", сподели още Панайот Градев, татко на починалия Атанас.

Делото ще продължи през юни, защото юристът на обвинения е изискал да бъдат разпитани 111 очевидци и 19 движимости лица .

Припомняме, че Омар Аднан и двама негови сънародници, които превозваха незаконни мигранти от Сирия, Иран и Мароко,.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР