Европейската комисия постигна споразумение с за доставката на още четири

...
Европейската комисия постигна споразумение с за доставката на още четири
Коментари Харесай

ЕК договори още 4 млн. дози от ваксината на BioNTech-Pfizer до края на март

Европейската комисия реализира съглашение с за доставката на още четири милиона дози ваксини против за страните членки през идващите две седмици. Целта е бързо да се оправят с горещите точки, свързани с ковид, и да се улесни свободното придвижване през границите.
„ За справяне с нападателните разновидности на вируса и за възстановяване на ситуацията в горещите точки са нужни бързи и решителни дейности. Имам удоволствието да разглася през днешния ден съглашение с BioNTech-Pfizer, което ще предложи на страните членки да дават общо четири милиона дози ваксини преди края на март, които ще бъдат доставени в допълнение към плануваните доставки на доза. Това ще помогне на страните членки да продължат да управляват разпространяването на нови разновидности. Чрез целенасоченото им потребление там, където те са най-необходими, изключително в граничните райони, тези дози също ще спомогнат за гарантиране или възобновяване на свободното придвижване на артикули и хора. Те са от основно значение за действието на здравните системи и единния пазар “, съобщи ръководителят на комисията.
 Борисов: До месец най-уязвимите групи ще бъдат имунизирани Борисов: До месец най-уязвимите групи ще бъдат имунизирани
„ Пандемията е в цялата си мощ в Европа и света. Много притеснително е, че новите разновидности на ковид заразяват доста по-бър...
Европейската комисия следи от близко развиването на в страните членки. Въпреки актуалното понижаване на броя на смъртните случаи в Европейски Съюз, дължащо се на имунизирането на възрастните хора и най-уязвимите хора, Комисията е обезпокоена от развиването на редица горещи точки по отношение на COVID-19 в целия Европейски Съюз.
Това се дължи по-специално на разпространяването на нови разновидности, които са по-заразни. Ваксината BioNTech-Pfizer се оказа високоефективна против всички известни понастоящем разновидности на вируса COVID-19. В райони като Тирол в Австрия, Ница и Мозел във Франция, Болцано в Италия и някои елементи на Бавария и Саксония в Германия, само че и в доста други страни членки, броят на инфекциите и хоспитализациите внезапно нараства през последните седмици, което накара страните членки да одобряват строги ограничения и даже в някои случаи да постановат нови гранични инспекции.
За да поддържа страните членки в напъните им да се оправят с тази обстановка, Комисията контракти с BioNTech-Pfizer опцията страните да поръчват спомагателни дози ваксини. Увеличаването на доставките на дози през март е резултат от сполучливото разширение на индустриалния потенциал на компанията в Европа, което завърши доникъде на февруари.
Общо четири милиона дози ще бъдат предоставени за закупуване на страните членки съразмерно на тяхното население. Всички тези дози ще бъдат доставени преди края на март. Тези дози са в допълнение към графика за доставки, контрактуван понастоящем сред страните членки и BioNTech-Pfizer.
 Испания може да стартира да употребява имунизационни паспорти през май Испания може да стартира да употребява имунизационни паспорти през май
Испанският министър на туризма Рейес Марото съобщи в сряда, че страната може да стартира да употребява имунизационни паспорти през май, ког...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР