Европейската комисия обмисля да предложи нови регулации за платформата Airbnb,

...
Европейската комисия обмисля да предложи нови регулации за платформата Airbnb,
Коментари Харесай

Обмислят нови регулации за краткосрочните наеми

Европейската комисия обмисля да предложи нови регулации за платформата Airbnb, както и за други сходни компании за краткосрочно отдаване чартърен на жилища, споделиха източници, осведомени с въпроса пред Ройтерс.
 
Съгласно проектозакона, тези компании ще би трябвало да дават данни за броя на потребителите си, и техните нощувки в съответната европейска страна, прибавиха източниците. Според един от тях данните ще се съхраняват в единна цифрова платформа, налична за всички национални органи в Европейския съюз.
 
Предложението, което комисията ще разгласи през идната седмица, е изпитание за уеднаквяване на другите национални закони на 27-те страни членки, регулиращи Airbnb и други компании от сектора.
 
От цифровата платформа не дадоха отговор на питане за коментар на Ройтерс.
 
Проектоправилата са сходни на съглашението за шерване на данни сред Airbnb и статистическата работа Евростат, подписано преди две години. То разрешава на националните служби да имат достъп до тримесечни данни за броя на хората, употребяващи платформата и броя на резервираните нощувки посредством нея.
 
Властите в Амстердам, Ню Йорк, Париж и други известни измежду туристите градове упрекнаха Airbnb за утежняването на дефицита на жилища в техните градове, принудил поданици с по-ниски приходи да изоставен.

Какво се случва с наемите на първокласни жилища

По-малките градове и тези в провинцията обаче са по-гостоприемни, надявайки се да привлекат повече туристи. Предложеният закон на Европейски Съюз има за цел да балансира ползите и на двете страни.
 
 istock istock
През последните години Airbnb се опита да отговори на тези рецензии, като ограничи броя на дните в годината, през които жилищата могат да се отдават чартърен в центровете на Париж, Лондон и Амстердам.
 
Предложенията на Европейска комисия би трябвало да бъде разисквани със страните членки на Европейски Съюз, както и с Европейския парламент през идната година, преди да бъдат признати като закон.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР