В Москва и Дубай обемите на строителство на жилищни небостъргачи

...
В Москва и Дубай обемите на строителство на жилищни небостъргачи
Коментари Харесай

Москва настигна Дубай по строителство на жилищни небостъргачи

В Москва и Дубай размерите на строителство на жилищни небостъргачи се изравниха. Това се показва в резултатите от изследванията на Aeon Development и организацията за недвижими парцели NF Dom (структура на NF Group), които са предоставени на " Известия ".

По данни на специалистите, в този момент в двата града са в стадий на строителство и продажба по към 6 млн. кв. метра недвижими парцели във високи здания. Средната повърхност на жилищата в Дубай е с 45 кв. м по-голяма от тази в московските небостъргачи, като най-вече се търсят обширни жилища и ателиета.

В Дубай все още се осъществят общо 73 плана на небостъргачи, в които е проектирано да има общо 54,2 хиляди жилището. На московския пазар на парцели броят на плановете е 54 комплекса с небостъргачи от бизнес, бизнес+ и първокласен (луксозен и премиум) клас. При това броят на лотовете в съветската столица е доста по-голям - проектирано е да има общо към 93 хиляди жилището, като междинната им повърхност е по-малка от тази на жилищата в небостъргачи в Дубай. Средната цена на квадратен метър на жилищата в небостъргачи в съветската столица в този момент е 515 хиляди рубли (около 6100 долара).
 Каква е цената на най-малкия апартамент в първокласен небостъргач в Москва
Каква е цената на най-малкия апартамент в първокласен небостъргач в Москва

Миниатюрното жилище от 8,5 кв. м нарастна с 50% за седмица

Анализаторите означават, че в Москва се ускорява наклонността за повишаване на броя на високите жилищни комплекси от бизнес и премиум клас. По тяхно мнение, тази наклонност е обусловена от обстоятелството, че разбирането какво е първокласно жилище се трансформира фрапантно - в случай че преди в съзнанието на богатия покупател високобюджетното жилище би трябвало да се намира единствено в затворен комплекс в центъра на града, то в този момент към този момент той е подготвен да заплати и за високо строителство.
 Снимка 540809
Източник:

Управляващият съучастник в Aeon Development Дмитрий Старостин обръща внимание на обстоятелството, че при парцелите от бизнес клас в Москва небостъргачите към този момент са всекидневно събитие, до момента в който във високобюджетния жилищен сегмент този " артикул " занапред стартира да се образува.
 Какво е да живееш в първокласен дом в небостъргач - става известно, че има и дефекти
Какво е да живееш в първокласен дом в небостъргач - става известно, че има и дефекти

Каква е цената на най-скъпия апартамент в небостъргач в Русия

" Доскоро скъпите небостъргачи бяха показани извънредно от жилища в бизнес центъра " Москва сити ". Премиум небостъргачите са механически комплицирани структури, които изискват огромни вложения, и не всеки бизнесмен може да се заеме с подобен план.

Но виждаме огромно търсене от страна на купувачите на концепцията за " град на няколко равнища ". Високата постройка става синоним на цялостен набор от инфраструктура, ситуирана на пешеходно разстояние. Разбира се, значими са също и характерностите на гледката от жилището, съчетанието на новаторска архитектура и зелени площи, даже огромното разстояние сред постройките към този момент покачва цената на жилищата ", споделя специалистът по пазар на парцели.

Според изследването на анализаторите, в Дубай в жилищните небостъргачи най-вече се търсят студия и жилища с огромна площ.

Докато в структурата на покупко-продажбите с жилища в небостъргачи в Москва доминира двустайният формат - 35% от всички покупки, делът на едностайните жилища е 28%, на тристайните - 20%, на студията - 11%, а покупко-продажбите с жилища с четири и повече спални делът е единствено 6%.
 Средната цена на 100-те най-скъпи жилищни парцели, продавани в Москва през март
Средната цена на 100-те най-скъпи жилищни парцели, продавани в Москва през март

Площта им е от 64 кв. м до 1000 кв. метра
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР