Европейската дипломатическа служба осъди днес отказа на Централната избирателна комисия

...
Европейската дипломатическа служба осъди днес отказа на Централната избирателна комисия
Коментари Харесай

ЕС осъди недопускането на Навални до изборите

Европейската дипломатическа работа осъди през днешния ден отхвърли на Централната изборна комисия на Русия да допусне Алексей Навални до присъединяване в президентските избори следващата година.
"Решението слага съществено под подозрение политическия плурализъм в Русия и вероятността за демократични избори следващата година ", се споделя в изказване на представителя на службата.
Европейски Съюз счита, че основанията на съветската ЦИК да спре опозиционния политик от конкуренцията с Путин са "политически стимулирани ".

"Очакваме съветските управляващи да подсигуряват, че играта ще бъде почтена, в това число и на президентските избори на 18 март ", се споделя в изказването.

Дипломатическата работа напомня, че по обвиняванията против Навални за корист със средства, на които се основава отхвърли за регистрация за присъединяване на изборите, към този момент са гледани от Европейския съд за правата на индивида. През октомври магистратите от Страсбург осъдиха съветската страна да заплати на Алексей Навални 55 000 евро, а на брат му Олег - 20 000 евро обезщетение за несправедливото им наказание за злоупотреби и източване на пари от съветския клон на френската козметична компания "Ив Роше ".

Европейският съд реши, че съветският съд не е обезпечил обективен развой, а обвиняванията към двамата братя са по действия, които не са били подсъдни към времето на осъществяването им, съгласно съветското право.

Според Брюксел Москва би трябвало да предложения наблюдателна задача на ОССЕ за изобите, която да наблюдава за спазването на разпоредбите. Въз основа на неин отчет Европейски Съюз ще реши дали да ги признае за законни и почтени, се споделя в изказването.

Вчера ЦИК на Русия отхвърли регистрация на Алексей Навални под претекст, че е осъждан и няма право да се кандидатира. Решението е било взето единомислещо от Комисията с един въздържал се. Веднага по-късно Навални прикани за протест на изборите
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР