Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) ще предостави по-подробна информация в

...
Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) ще предостави по-подробна информация в
Коментари Харесай

ЕМА: Отговор за "Астра Зенека" в четвъртък, но ползите от ваксината са по-големи

Европейската организация по медикаментите (ЕМА) ще даде по-подробна информация в четвъртък за това има ли връзка сред случаите на кръвоизливи и имунизацията на " Астра Зенека ". Но организацията твърдо стои зад позицията си, че изгодите от този артикул са доста по-големи от рисковете за здравето и случаите са извънредно редки, съобщи изпълнителният шеф Емер Кук.

Засега продължава да няма данни за причинно-следствена връзка сред слагането на имунизацията и тежките и смъртоносни случаи поради съсиреци в кръвообращението или кръвоизливи, добавя ЕМА.

Това заяви ЕМА на конференция, до момента в който е в ход инспекция на случаите, поради които дузина страни от Европейски Съюз, в това число тези с най-голямо население, замразиха използването на имунизацията.

Засега ЕМА продължава да акцентира, че делът на попадналите в упоменатото положение, не е по-голям от този на общото население с такива проблеми.

Д-р Питър Арлет от комисията за оценка на случаите сподели, че работят с композиция от данните за популацията и събитията към съответните произшествия. Още преди одобряването организацията е разполагала с голям масив данни и е включен механизъм за бързо приемане на настояща информация, в това число степента на имунизиране и нови данни за странични резултати. Заключенията са въз основата на целия масив данни.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР