Евродепутатът Ангел Джамбазки и симпатизанти на ВМРО протестираха тази вечер

...
Евродепутатът Ангел Джамбазки и симпатизанти на ВМРО протестираха тази вечер
Коментари Харесай

ВМРО поспориха за Македония с гербери пред дома на Борисов

Евродепутатът Ангел Джамбазки и симпатизанти на Вътрешна македонска революционна организация стачкуваха довечера пред дома на водача на ГЕРБ Бойко Борисов в Банкя. Причината е, че някогашният министър председател съобщи поддръжката на партията си към предлагането на френското председателство на Европейски Съюз, с което да се вдигне ветото за договаряния със Северна Македония.

Пред къщата на Борисов ВМРО бяха посрещнати от някогашния зам.-външен министър и водач на Младежи-ГЕРБ Георг Георгиев, от шефа на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, от депутатите Николина Ангелкова и Красен Кралев, както и от млади симпатизанти на ГЕРБ. Те започнаха спор с Джамбазки дали ще бъде предаден националният интерес на България, в случай че бъде подкрепена преговорната рамка за участие в Европейски Съюз на Северна Македония. Бившите парньори първо си стиснаха ръцете за видеото, което се излъчваше онлайн на фейсбук страницата на ГЕРБ, " тъй като феърплейът го изисква ". 

След като евродепутатът на Вътрешна македонска революционна организация изреди претенциите, които България следва да има към Република Северна Македония, представителите на ГЕРБ предложиха на Джамбазки да пристигна в Народното събрание, където да беседват публично. " Добре, ще се чуем сутринта и ще се разберем ", отговори Джамбазки и добави: " Привържениците на ГЕРБ да не се сърдят, тъй като истината се ражда в разногласието и няма неприятно да има малко повече страсти. Бъдете здрави! "

По-рано през днешния ден Вътрешна македонска революционна организация излезе с плакати " Оставка " и пред дома на Кирил Петков. Темата още веднъж беше Македония, само че тонът на митинга беше напълно друг. „ Искаме да му зададем няколко въпроса, свързани с българската позиция за РСМ. Искаме да разберем има ли двойна политика, има ли втори външен министър в лицето на госпожа Чернева, поемал ли е задължения към западни посланици България да направи отстъпки без нищо в Северна Македония да е мръднало, работи ли договорът за добросъседство, какво е свършено по него, каква е неговата персонална позиция, за какво не привиква Комисията по външни работи ", сподели Джамбазки по-рано през днешния ден.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР