Енки и Енлил: забранената история за произхода на човечеството –

...
Енки и Енлил: забранената история за произхода на човечеството –
Коментари Харесай

Енки и Енлил: забранената история за произхода на човечеството

Енки и Енлил: неразрешената история за произхода на човечеството – античните шумерски текстове загатват анунаките като „ тези, които са слезли от небето “. Мощна раса от извънземни същества, които са проектирали човечеството преди стотици хиляди години. Анунаките или „ тези, които са слезли от небето “ са главните богове на античните шумери , акадци , асирийци и вавилонци , които са живели в Месопотамия (днешни Иран и Ирак).

Енки е един от най-значимите богове в шумерската митология и настойник на град Ериду . Древните поданици на Месопотамия считат Ериду за първия град, основан в света. Енки е виновен за основаването на човечеството, което е било предопределено да служи на боговете, в епоса за Атрахазис . Тази епична поема от шумерската митология обгръща историята от Сътворението до Големия потоп.

Най-красивите антични градове в света – топ 10 ранглиста

Хората, които по това време имали дълъг живот, се развъдили бързо и Енлил , основният господ, бил доста смутен от шума, който хората вдигали. Той решил да изпрати произшествия на Земята, с цел да понижи популацията. Но при всяко злополучие, хората молели Енки да ги научи какво да вършат, с цел да оцелеят.

След това Енлил взема решение да изпрати огромно наводняване, с цел да унищожи човечеството един път и вечно. Тъй като Енки не бил в положение да осуети проектите на Енлил, той слиза на Земята, с цел да избави Атрахазис, който считал за обективен човек. Енки инструктирал Атрахазис по какъв начин да построи ковчег, с цел да се избави от гнева на Енлил, а всички останали хора били унищожени при потопа.

След потопът Енлил предложил да сътвори още веднъж човешко създание. Но този път с ограничавания, като да вземем за пример да бъде по-малко плодовито, по-малко живеещо и по-уязвимо от предходната раса.

Планетата Нибиру – Енки и Енлил: Забранената история за произхода на човечеството

Зекария Сичин , азербайджански публицист, предлага радикално друга позиция за произхода на човечеството, както той изяснява в сбирката си от книги „ Хрониките на Земята “. Зекария квалифицира анунаките като антични астронавти. И че „ тези, които са пристигнали от небето “ били извънземна раса от интелектуално превъзходни същества. Те научили шумерите на астрономия, архитектура, математика, медицина, металургия и им дават писмения език. Сичин считал, че актуалният хомо сапиенс е резултат от генетична операция. Също че анунаките са образували шумерите посредством обединение на ДНК на хоминид със своята лична ДНК.

Въз основа на вавилонската поема Енума Елиш , събрана върху клинописни глинени плочки от библиотеката на асирийския цар Ашурбанипал в Ниневия, Зекария Сичин, специалист по антични езици, стартира преинтерпретиране на мита за сътворението на Земята. Този мит има много любопитни прилики с библейското Битие .

Според неговата интерпретация Нибиру, „ Дванадесетата планета “, има дълга елиптична орбита от 3600 години към Слънцето. Тя е била населяване от хора, доста сходни на нас. Според Сичин една от двете луни на Нибиру може да се е разрушила пагубно с Тиамат, антична планета сред Марс и Юпитер, която се е разделила на две елементи. Едната част била превърната в нова планета преди милиони години. Орбитата, дружно с една от луните на Тиамат, образува актуалната планета Земя с нейната Луна.

Най-мистериозните аномалии на Марс – топ 10 ранглиста

Те основават своите бази в антична Месопотамия и в Южна Африка, където намират своите мини за добиване на скъпи минерали. Жителите на Нибиру обаче не са правили минната работа, по тази причина изпратили хората от Ануннаките да извършат тази задача.

Ануннаките били същества високи над 3 метра, с бяла кожа, дълга коса и брада. Въпреки физическите и интелектуалните си качества, те стартират да се третират като тип плебеи. Поради тази причина анунаките скоро се разбунтували против своите надзиратели и поискали основаването на по-нисше създание, което да заеме тяхното място.

Нибируанците приели предлагането и решили да основат нов тип, комбинирайки гените си с най-развитите примати, живели на Земята.

Създаването на човечеството – Енки и Енлил: Забранената история за произхода на човечеството

Първоначално Енки и Нинмах, които били основните учени, проектирали същества със страхотна мощ и огромни размери, които работели за Ануннаките в мините. Но тези нови същества не можели да се възпроизвеждат. Те трябвало непрестанно да се основават, с цел да реализиран оптимално произвеждане на минерални добиви.

Енки и Нинмах създали няколко прототипа на същества, до момента в който не получили подобен, който можел да се възпроизвежда между тях. Така че първият човешки тип е основан под формата на Homo erectus. Всеки път, когато Нибиру се отдалечавала от Земята, част от „ боговете “ се прибирали на родната си планета до края на 3600-годишния цикъл. Този интервал шумерите наричали Сар, до момента в който част от Анунаките остават на Земята, с цел да ръководят златото, мините и нейните нови служащи.

Въпреки това, новите хора, нарисувани по облика и сходството на своите основатели, почнали да водят разногласия по земни въпроси. Също по този начин да образуват съюзи и да се бунтуват против своите господари, тъкмо както анунаките. Много от тях съумяват да избягат от мините и да се настанят като свободни персони другаде по Земята. Те почнали нов, само че първичен метод на живот.

След 3600 години орбиталният цикъл бил приключен още веднъж, Нибиру още веднъж се доближил до нашата планета и водачите на Ануннаките се върнали на Земята. Те обаче разкрили, че обстановката още веднъж е отвън надзор. Те санкционирали анунаките, като ги предиздвикали още веднъж да работят в мините. По време на късото си посещаване на Земята те почнали нови опити за основаване на нова, по-съвършена раса от служащи.

Интригуващи мистерии на изгубените цивилизации – топ 10 ранглиста

Така основният академик Енки и лекарят Нинти употребявали генетична операция и инвитро оплождане. Те проектирали нов тип с по-значителен интелектуален потенциал, кадърен да мисли, да приказва, да се възпроизвежда и да основава хомо сапиенс.

Създаде ги мъж и жена, благослови ги, и наименува ги Човек, в деня когато бяха основани ” Битие 5:2. Следователно еврейският термин Адам не се отнася за един човек. По-скоро е за първата група хора, наречени адамити или „ тези, които са от земята “.

Според Сичин, античните трудове допускат, че тези „ богове “ са управлявали развиването на шумерската цивилизация. И че човешката монархия е основана, с цел да служи като проводник сред човечеството и анунаките.

След раждането на индивида към момента имало един главен проблем. Другите хуманоидни същества, които били избягали и се разпръснали, се уголемявали и разпространявали на всички места по света. Решението пристигнало под формата на солидно наводняване вследствие на разстройствата, които се случват в Слънчевата система в продължение на към 12 000 години.

Тогава анунаките вземат решение да изоставят планетата и да оставят всички нейни поданици на потопа. И въпреки всичко, Енки, уверен, че последното му Сътворение е прекомерно напълно и неповторимо, взема решение да помогне и да избави хората. Той инструктира Атрахазис да построи солиден ковчег в доста сходна история на библейския Ной.

Според Зекария Сичин, последното посещаване на Нибиру е било през 556 година прочие н. е.. А Ейн, като се има поради 3600-годишната му орбита, се чака завръщането му през третото хилядолетие. Въпреки това той има вяра, че Анунаките може да дойдат по-рано, някъде сред 2090 и 2370 година. Пристигането им ще съвпадне с астрологичната смяна от епохата на Рибите към ерата на Водолея.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР