Ема Радукану изрази своето недоволство от суровото отношение на британските

...
Ема Радукану изрази своето недоволство от суровото отношение на британските
Коментари Харесай

Радукану: За мен се пишат много лъжи, но не ме е грижа


Ема Радукану изрази своето неодобрение от суровото отношение на английските медии по отношение на нея през последната година. През 2021 година тийнейджърката завоюва US Open, само че по-късно в резултатите ѝ настъпи сериозен спад, дължащ се най-много на многочислени травми. Радукану съобщи, че за нея се пишат доста неща, които не са правилни, както и че макар мнението на доста хора е съсредоточена напълно върху тениса.

„ Целта ми за идната година е да съумявам да остана здрава за по-дълго. През миналия сезон ми беше мъчно да се оправя с физическите провокации в Тура. На няколко пъти нямах опция да упражнявам в продължение на седмици, вследствие на което нямаше по какъв начин да натрупам нужната издръжливост, а в това време от мен се чака да се съревновавам с най-хубавите в света. Ще продължа да се трудя старателно, с цел да подобря физическата си кондиция и да бъда по-конкурентна. Ако би трябвало да си слага една цел за новата година, то тя би била повече неизменност “ – съобщи международната №75 в изявление за Sheer Luxe.

„ Денят ми стартира с нещо, което с физиотерапевта ми назоваваме „ мускулна активация “. Често се случва след сън да си схваната на избрани места и е хубаво да имаш в близост експерт, който да ти помогне в такива моменти. Следва загрявка и подготовка на корта или във фитнеса. През последните два месеца се концентрирам повече върху силовите тренировки. След това идва време за обяд и още веднъж загрявка и подготовка. Денят приключва в процедури по възобновяване, които са доста значими, изключително откакто си прекарал дълго време на корта. “ – разкри Радукану.

Британката показа и по какъв начин се оправя с голямото медийно внимание, концентрирано върху нея, като съобщи, че през последната година е привикнала да чува всевъзможни измислици за себе си.

„ От професионална позиция съм горда от устойчивостта, която демонстрирах тази година. Изправих се пред доста провокации и ми се наложи да претърпявам много тежки удари. За мен се приказват и пишат доста неща, които просто не са правилни, само че не им обръщам внимание и не им разрешавам да ми повлияят. През последната година ми се наложи да привикна с тази част от тениса – публичността и това непрекъснато да слушам неща, които даже не съм знаела за себе си. Медийното внимание в Тура от време на време може да е същинско задължение “ – разкри Радукану.

Световната №75 ще стартира новата година с присъединяване на WTA 250 шампионата в Оукланд (2-8 януари), в който ще се изявят още Кори Гоф, Слоун Стивънс и Лейла Фернандес.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР