Елена Митренгова за пореден път се качи на почетната стълбичка

...
Елена Митренгова за пореден път се качи на почетната стълбичка
Коментари Харесай

Трето място за Елена Митренгова в поредния старт от FWQ

Елена Митренгова за следващ път се качи на почетната стълбичка в старт от Freeride World Qualifier. Тя се подреди на трето място при дамите скиори в Pitztal Wild Face Freeride Extreme с сан 2 звезди. Състезанието, което се организира в австрийския курорт Питзтал, има по-различен формат. В него няма съдии и се прави оценка най-бързото втурване по ската.

Във Pitztal Wild Face Freeride Extreme взеха присъединяване и другите представители на българския фрийрайд тим – Валери Пелтеков, Борис Първанов и Божана Чалъкова. В първия ден от конкуренцията се състояха квалификациите, които класират за идващия стадий. С миналогодишната си победа Елена автоматизирано се класира за него. Борис и Валери реализираха положителни времена, които им дадоха правото да започват още веднъж. Проблем с оборудването не разреши на Божана да продължи напред в надпреварата.

Във втория ден от конкуренцията, с 12 минути и 32 секунди, Елена Митренгова извоюва третата позиция при дамите скиори. 9 минути и 14 секунди подредиха Валери Пелтеков на 11-о място при мъжете скиори, а 11 минути и 33 секунди отредиха 18-о място за Борис Първанов при мъжете сноубордисти.

За да продължи стремежа си към най-големите международни надпревари, българският фрийрайд тим има потребност от нашата поддръжка. Какво можем да създадем, с цел да се радваме на още триумфи на родните ни състезатели, можем да разберем тук.

www.360mag.bg
Снимка: Манол Чалъков
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР