Електронното издание на EG TIMES- училищният вестник на Езикова гимназия

...
Електронното издание на EG TIMES- училищният вестник на Езикова гимназия
Коментари Харесай

Призово място за училищния вестник на Езикова гимназия Д-р Петър Берон от национален ученически журналистически конкурс

Електронното издание на EG TIMES- учебният вестник на Езикова гимназия " Д-р Петър Берон ", гр. Кюстендил, още веднъж с самопризнание отШести народен училищен конкурсза публицистика „ Гео Милев “ Стара Загора –2024.

Екипът на учебния вестник ЕГ ТАЙМС, с началник Милена Замфирова, ст. преподавател по британски език, печели четвърта поредна премия от национални училищен журналистически състезания през последните три образователни години.

Този път премията е второ място и е присъдена във Втора възрастова група 8-12 клас в Раздел Втори " Ученически издания: Електронни издания за образователната 2022/2023 година "

Първообразът на ЕГ ТАЙМС е вестник ЕГати, публикуван за първи път още през 1992 година. Понастоящем учебният вестник се написа от възпитаници към клуб " Училищен вестник ", той е и единственият учебен вестник в региона, издаван от възпитаници в гимназиален стадий. Материалите в ЕГ ТАЙМС са на пет езика- български, британски, немски, испански и френски.

Броевете, които завоюваха оценката за учебния вестник са Май 2023- и Декември 2022

l

Национален училищен конкурс за публицистика " Гео Милев “ се провежда от Центъра за поддръжка за личностно развиване, с поддръжката на Община Стара Загора, Къща музей " Гео Милев ", Фондация " Постижения “ и Национална бизнес поща и е част от народен календар за изяви по ползи на децата и учениците за образователната 2023/2024 година.

Темата на състезанието беше " Нашият свят “, а задачата му е да се развиват гения и креативното въображение на учениците, да се утвърдят общочовешките полезности - родолюбие, човещина, добрина, взаимно почитание, благодарност, национализъм, етническа приемливост, отговорност, както и провокиране на участниците да отразяват тематики и проблеми, които ги вълнуват.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР