Екип от университета Уоруик създаде алгоритъм с машинно обучение, който

...
Екип от университета Уоруик създаде алгоритъм с машинно обучение, който
Коментари Харесай

Учени потвърдиха съществуването на нови 50 планети

Екип от университета Уоруик сътвори логаритъм с машинно образование, който откри нови 50 планети. Алгоритъмът се е захранил със системата с база данни от извадения галактически телескоп Кеплер, който на 15 ноември 2018 беше деактивиран.

Сегашните способи, които множеството учени и откриватели употребяват за откриването и също за потвърждаването на планети, биват скандализирани до изработката на неточности от камерите, само че екипът, изработил логаритъма, считат, че тяхното откритие дава нов и по-добър път за валидация на нови планети.

Учените са съумели да обучат логаритъма си да разграничава съществуващи планети до такива, които не са. След което го пускат да работи върху обособена база данни планетарни претенденти, която по този метод кара изобретението да валидира нови планети.

След почналата работа логаритъмът е разкрил 50-те планети, които провокираха плевел екстаз за научните среди.

Нещо, което се случва за първи път в историята на астрономията – изяснява въодушевено екипът от учени. Водещия създател на проучването Дейвид Армстронг разяснява, че логаритъмът, който те са изработили, е разрешил да вземат 50 претенденти от голям брой планети, чакащи удостоверение, след което да ги потвърдят.

 Нови планети

Изследването за откритите нови планети е оповестено в журнала Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. Армстронг изяснява: Вместо да споделяме кои претенденти е по-вероятно да са същински планети, към този момент можем да кажем каква е прецизната статистическа възможност, като добавя, че там, където има по-малко от 1% късмет даден претендент да е подправено положителен, се счита за валидирана планета.

Алгоритъмът е същинско съвършенство за астрономията с обстоятелството, че работи ужасно бързо, независимо и доста дейно, само че господин Армстронг акцентира: Все още би трябвало да прекарваме време в образование на логаритъма, само че един път направено, става доста по-лесно да бъде прибавен върху бъдещи претенденти. Надяваме се да използван техниката върху огромни бази данни с претенденти от сегашни и бъдещи задачи като TESS и PLATO (PLAnetary Transits and Oscillations of stars), задача на галактически телескоп, планувана за 2026 година, приключва Армстронг.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР