Едно от най-вероятните направления за украинско контранастъпление е Запорожието. Там

...
Едно от най-вероятните направления за украинско контранастъпление е Запорожието. Там
Коментари Харесай

Найденов: Вероятни направления за контранастъпление са Запорожието и Херсон

Едно от най-вероятните посоки за украинско контранастъпление е Запорожието. Там няма огромни естествени трудности, нито огромни градове, теренът е подобаващ за придвижване на тежката техника. Оттам контраофанзивата може да се насочи на изток към Донецк или към крайбрежията на Азовско море. Другото е Херсон - в посока към Крим. Смята се, че има 90% подготвеност за контраатака. Около 40 000 военнослужещи ще са част от интервенцията. Това сподели за " Твоят ден " някогашният боен министър Ангел Найденов.

Според него вследствие на контраофанзива украинските елементи са освободили елементи от Бахмут. " Около 19 000 деца, по данни на Киев, са били депортирани от окупираните територии. " Там тече насилствена русификация, жителите са принудени да одобряват съветско поданство. Хората се притесняват от изчерпване на артикули, медикаменти, прекъсване на вода и електричество ", съобщи той.

По думите му специалисти дефинират региона на АЕЦ Запорожие като рисков, а нуклеарна злополука би била породена, в случай че реактор бъде ударен. " Очакват се бойни дейности в региона, не се изключва инцидентно попадение в централата. Тя е в така наречен " леден режим ", в който е нужно огромно изстудяване на реакторите, а по тази причина е нужно непрекъснато електрозахранване. Спирането на него или на изчерпване на дизеловото гориво, слага централата пред вероятен случай ", уточни Найденов.

Той счита, че бюджетът за защита би трябвало да бъде повишен, a софтуерното закъснение води до незадоволително положение на качествата на въоръжените сили.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР