Едно от най-разпространените суеверия е, че петък, тринадесети, носи нещастие.

...
Едно от най-разпространените суеверия е, че петък, тринадесети, носи нещастие.
Коментари Харесай

Суеверия, от които не можем да избягаме

Едно от най-разпространените суеверия е, че петък, тринадесети, носи злощастие. Фобията на тази тематика се е зародила в края на деветнадесети век. Петък се счита за неприятен ден, тъй като Исус Христос е умрял в петък, а цифрата 13 от много време има неприятна известност.

Друго поверие е, че в случай че намерите монета, това ви е на шанс и през целия ден той ще ви съпътства. Това поверие обаче въздейства единствено на сугестивно равнище, само че в случай че се чувствате добре, когато намерите монета, вярвайте в него.

Не минавайте под два стълба. Това поверие, както и суеверието да не се минава под разгъната стълба, е зародило поради вярата в Светата Троица.

Смятало се, че който мине под стълба, нарушава светостта на триъгълника. Друго пояснение на това поверие е, че разгънатата стълба наподобява на средновековно бесило.

 Суеверия, от които не можем да избягаме

Черната котка, която пресича пътя ви, е извънредно публикувано поверие, което носи злощастие. Спомнете си обаче, че античните египтяни са почитали котките като свещени животни. Суеверието е зародило поради легендата, че вещиците се преобразяват в черни котки.

Нещастието не идва единствено – това също е доста публикувано поверие. Убеждението, че откакто ви се е случило нещо неприятно, следва последваща тягост, нормално води тъкмо до това. Събитията зависят и от вашата конфигурация.

Ако счупите огледало, това предвещава седем години нещастна обич. Това поверие е провокирано от вярването, че в огледалото остава парченце от душата ни. Затова при някои нации след гибелта на човек се покриват огледалата.

Трите шестици, които се свързват с дявола, са способни да притеснят доста хора. В Библията това число е наречено число на Сатаната. Трите шестици обаче най-вероятно са числов еквивалент на буквите на иврит, които са съществували през първи век по време на римския император Нерон.

Да почукате на дърво, с цел да не ви се случи нещо, за което се приказва сега, е доста публикуван бит. Той се корени във вярването, че духовете на дърветата оказват помощ, и е публикуван в доста страни по света.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР