Една красива легенда разказва как зъл магьосник взел в плен

...
Една красива легенда разказва как зъл магьосник взел в плен
Коментари Харесай

Лабрадорит - значение и свойства

Една красива легенда споделя по какъв начин злобен вълшебник взел в плен Северното зарево и го затворил в скалите. За да го освободи, един самоуверен боец блъснал мощно с копието си по камъка. Сиянието отлетяло в небето, само че една част от дългите цветни светлини останала в земята. Това са днешните камъни лабрадорити.

Камъкът е прочут в Индия като Соколово око, а в Ориента го назовават Феноменален камък и го носят единствено в събота. Американските индианци пък го наричали Огнен камък и го пришивали в облеклата си. Камъкът лабрадорит обаче бил открит на остров свети Павел в Лабрадор, Канада, през 1770 година, откъдето идва и името му.

Познат е златист лабрадорит с цвят на шампанско и спектролит - целият блестящ във всички цветове на спектъра. Всеки камък лабрадорит е уникат, няма два идентични. Сияещ във всички цветове на дъгата, този камък лекува незабавно неприятното въодушевление.

Камък лабрадорит е откриван в метеоритите и по тази причина се счита за извънземно знамение. Един първокласен камък от този тип сияе в изменящи се цветове, а спектролитът е на черна основа.

Това е доста мощен камък и не трябва да се носи случайно от всеки, тъй като е гибелен за слаби и неприятни хора. Този камък не трябва нито да се продава, нито да се преотстъпва, той е надъхан на силата на притежателя и непознатата сила ще го обърка. Не бива е да се съчетава с кой да е различен камък. Подходящи за него са планинският кристал и аметистът.

Лечебни свойства на лабрадорита

На физическо равнище този камък усъвършенства зрението, успокоява болки в ставите и мускулите. Регулира метаболизма и облекчава простудните болести. Помага при менструални болки и умствени разстройства. Предпазва от беди и неприятна сила и е подобаващ за хора с сложни специалности.

Този камък е доста необходим на хора, които са на кръстопът в живота и би трябвало да изяснят персоналните си цели.

Магически свойства

Лабрадоритът е камък чародеец. Използват го магьосници и вещици. Той усилва интуицията, развива телепатията и ясновидството. Камъкът може да отвори третото око, въздейства добре на коронната и гърлената чакра. Спектролитът пък зарежда с езотерична мъдрост и прочиства аурата. Може да отвори пътя на неподозирани гении на своя притежател.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР