Единият от двамата руски дипломати, обявени в понеделник от Външно

...
Единият от двамата руски дипломати, обявени в понеделник от Външно
Коментари Харесай

Един от обявените за персона нон грата руски дипломати е с коронавирус

Единият от двамата съветски дипломати, оповестени в понеделник от Външно министерство за личност нон грата поради последната разкрита шпионска спекулация, е с COVID-19 и ще може да напусне България чак откакто се възвърне.

" Единият от двамата дипломати, разгласен за личност нон грата, е диагностициран с ковид и заради това той няма да може да напусне територията на България в избрания период. Той ще направи това незабавно, откакто се възвърне и получи негативен PCR тест. Медицински документи удостоверяват нуждата за тази насилствена стъпка. Вторият посланик ще напусне България до инструкции период, т.е. в границите на 72 часа ", обявиха от дипломатическата задача.

Оттам подчертаха, че " смятат решението на българската страна за голословно " и показаха убеденост, че " процесът ще се организира на деполитизирана, безпристрастна и справедлива основа в строго сходство с нормите на българското и интернационалното законодателство ".

В края на предходната седмица прокуратурата заяви, че шестима сегашни и някогашни чиновници на Министерството на защитата и военното разузнаване са арестувани по съмнение в шпионаж в интерес на Москва. Според проверяващите те са предавали информация за НАТО и Европейски Съюз на въпросните двама съветски дипломати против възнаграждение. Вчера Окръжният боен остави в ареста петима от тях, а последният беше освободен под гаранция, защото прокуратурата не настоя за ареста му, откакто е направил признания и е разказал по какъв начин е работила схемата.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР