Две тела са открити в залива на Царево само няколко

...
Две тела са открити в залива на Царево само няколко
Коментари Харесай

Двама загинали след потопа в Царево

Две тела са открити в залива на Царево единствено няколко часа след приливната вълна. „ Имаме информация за две жертви, които към момента не са извадени от морето. Издирвателните действия не престават, съмняваме се за още две лица ”, съобщи Георги Лапчев, кмет на Царево.
Свидетели описват мъж, който е отвеян от водата. „ Видяхме един господин, който се движеше насам. Отдалече се развикахме да спре, че няма по какъв начин да мине. Казахме му да се държи с две ръце, до момента в който извикаме пожарна да му помогне, само че течението го отнесе. Не можахме да помогнем ”, сподели Жени Гандиева.
Придошлите води от реките Велека и Ропотамо заляха съвсем всички къмпинги и курортни селища на юг от Китен. В Лозенец изтеглиха десетки. Почиващите в най-ниските точки на курорта се оказаха в капан и само тежката техника на пожарната съумя да стигне до хотелите и караваните. „ От най-ниската точка на Лозенец  ни изтеглят. Първият етаж на хотела е залят ”, описа жена.
За да бъдат избавени, евакуираните бяха настанени в постройката общината. „ Бяхме в бунгалата, когато дойде водата се прехвърлихме в хотела с една стълба. И от хотела ни прибра пожарната. ”
Плаж " Корал " също не беше подминат от бедствието. „ В районът на плажа няма бедстващи туристи. Такова нещо не е било ”, описа Дончо Бораджиев.
Освен водата от преливащите реки някои от плажовете бяха заляти и от големи талази. „ Положението не е доста цветно. Не е спряло да вали от през вчерашния ден. Вижте вълните, няма плаж. Такова знамение не е било ”, уточни Николай.
В издирването на изчезвали се включиха и спомагателни сили на бреговата охрата. Катери на гранична полиция не престават претърсването. 
Народоосвободителна въстаническа армия ТВ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР