Днес ще бъде слънчево. Следобед над западната половина от страната

...
Днес ще бъде слънчево. Следобед над западната половина от страната
Коментари Харесай

Днес ще бъде слънчево време

Днес ще бъде слънчево. Следобед над западната половина от страната ще има купеста облачност, само че ще остане съвсем без превалявания. Вятърът от изток-североизток краткотрайно ще се усили.

Максималните температури ще бъдат сред 20° и 25°, в София - към 21°.

Атмосферното налягане ще остане без смяна, малко по-високо от междинното за май.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максимални температури: 21°-23°. Температурата на морската вода е 17°-19°.

Вълнението на морето ще бъде 3 бала, само че с наклонност на намаляване.

Над планините ще бъде най-вече слънчево, след обяд с купеста и купесто-дъждовна облачност. На обособени места в масивите от западната половина на страната ще превали временен дъжд. Възможно е и да прегърми. Ще духа сдържан до мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 16°, на 2000 метра - към 10°.

В понеделник ще доминира слънчево време. Около и следеобед над североизточните региони и планините в Западна България ще се развива купеста облачност и на обособени места там ще превали. В утринните часове ще е съвсем безшумно и на обособени места в котловините и низините за малко ще има мъгла. През деня ще духа слаб северен вятър. Във вторник още веднъж на доста места в страната ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Максималните температури ще бъдат от 19-20° до 25-27°.

Източник:БТА/НИМХ

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР