Манчестър Юнайтед е новият носител на Купата на Англия. Червените

...
Манчестър Юнайтед е новият носител на Купата на Англия. Червените
Коментари Харесай

Юнайтед катурна Сити и взе Купата на Англия след 8 години чакане

Манчестър Юнайтед е новият притежател на Купата на Англия. " Червените дяволи " завоюваха трофея след дълго очакване, траяло цели осем години, откакто в съботния следобяд на " Уембли " победиха градския си противник Манчестър Сити с 2:1, а това сигурно прибавя още стойност към триумфа на клуба.

В мач, който е прекомерно евентуално да е финален за Ерик загар Хаг отпред на Юнайтед - слух, който се върти все по-усилено в медийното пространство в последните дни. Подобаващ метод да се сбогуваш, с отличие и спирайки огромния съперник по пътя към дубъла, откакто преди седмица " жителите " подвигнаха купата в Премиър лийг.

С днешната победа " алените " си осигуриха присъединяване в евротурнирите, откакто не бяха съумели да го създадат чрез класирането си в шампионата. През есента отборът ще играе в Лига Европа.

Два гола в границите на 10 минути осигуриха оценката на спечелилите, които изковаха триумфа си пред погледа на клубната легенда сър Алекс Фъргюсън, както и на новия притежател сър Джим Ратклиф.

Алехандро Гарначо наказа колосална неточност на Йошко Гвардиол, с цел да вкара във вратата на Щефан Ортега в 30-ата минута. Защитник и вратар не се схванаха при върната топка и Гарначо означи за 1:0. Коби Мейну пък се възползва от отличен пас на Бруно Фернандеш в 39-ата минута и направи резултата 2:0.

Като цяло Сити доминираше по традиция във владението на топката, само че вътреки това представянето на първенците на страната бе надалеч от нормалното равнище. Стигна се до такава степен, че Пеп Гуардиола извади Кевин де Бройне от игра, с цел да потърси повече разновидности в нахлуване, пускайки Хулиан Алварес.

Жереми Доку, който също се появи от пейката, вкара попадението за своя тим в 87-ата минута, откакто Андре Онана още веднъж се намеси неумело и топката мина през ръцете му за 2:1. По-рано в мача пък Ерлинг Холанд нацели гредата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР