Две пловдивчанки организират акция за събиране на средства за закупуване

...
Две пловдивчанки организират акция за събиране на средства за закупуване
Коментари Харесай

Акция за закупуване на фризер за кръвна плазма в Пловдив

Две пловдивчанки провеждат акция за събиране на средства за закупуване на фризер, в който да се съхранява кръвна плазма от преболедували COVID-19. Фризерът ще бъде дарен на Центъра по трансфузионна хематология.

Засега само в София и Варна може да се подарява кръвна плазма от преболедували коронавирусна зараза. Пловдивчани също се надяват да имат опция да дадат плазма на нуждаещи се, само че за това има няколко значими условия.

В момента в Центъра по трансфузионна хематология в Пловдив са дарени два апарата за добиване на плазма, само че процесът още не може да стартира.

„ В момента апаратите не са налични. Ние сега сме в развой на подготовка и адаптиране на центъра за започване на такава активност. Осигуряваме независим вход и опция хората да бъдат разграничени в обособен поток “, изясни доктор Соня Джевизова, шеф на Център по трансфузионна хематология в Пловдив.

Освен двата апарата, има потребност от в допълнение професионално съоръжение, което да подсигурява високото качество на тази плазма и нейното предпазване, отбелязва Джевизова.

Именно по тази причина Нели Иванова и Пепа Павлова стартират акция за събиране на средства за закупуване на шоков фризер.

„ Сумата е 77 200 лв. без Данък добавена стойност. Това е оферирала компанията, която ще го внесе, на доктор Джевизова. Ангажирали сме се да съберем тази сума, тъй като това е жизненоважно освен за Пловдив, само че и за една пета от България, която обслужва нашият кръвен център. Призовавам всички да се включим в тази акция, с цел да помогнем на лекарите “, сподели Нели Иванова.

Същият зов насочва и издателят Пепа Павлова.

За задачата на акцията е основана дарителска сметка. Всеки, който желае да се включи в закупуването на здравната инсталация, може да преведе средства на:

Нели Димитрова Иванова в интерес на Кръвен център-Пловдив
Уникредит Булбанк АД
BG 15 UNCR 7000 1524 189318
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР