Малко кученце у дома е истинско щастие за стопаните, но

...
Малко кученце у дома е истинско щастие за стопаните, но
Коментари Харесай

Какво да правим, ако кученцето плаче вечер

Малко кученце вкъщи е същинско благополучие за стопаните, само че проблем с новия член на фамилията може да се появи незабавно и да скапе насладата от съжителството с новия домакински питомец. Става въпрос за това, че мъничетата от време на време плачат вечер, създавайки ужас у новите стопани.

Звукът на дребното плачещо кученце вечер не може да остави апатичен никой в новия му дом, само че недоспиването от паниките към новото попълнение в фамилията са съществено предизвикателство, с което всеки нов притежател на кученце би трябвало да бъде подготвен да се пребори.

За да се реализира сполучливо, нужно е да се откри повода за рева на дребния четириног домакински любим.

Защо кученцето плаче вечер?

Скимтенето на кутрето, наподобяващо рев, е естествена реакция на животното освен когато е малко, само че и при порасналите кучета, с което те ни споделят, че нещо не е наред. Причините кученцето да плаче вечер са разнообразни:

Кученцето плаче вечер от боязън

В максимален % от случаите мъничето е разтревожено. То се намира в нов дом, отделено е от майка си и е уплашено. В подобен случай е добре да не се пренебрегва зовът му за помощ, а да се вземе в спалнята на притежателя, където да усеща човешкото наличие и това да го успокои. Погалването и разговарянето с него също работят успокоително на плачещото вечер кученце.

 Кученца

Кученцето плаче от болежка

Възможно е кучето да скимти вечер, в случай че нещо го боли. Добре е да се огледа дали не се е наранило някъде. Ако нищо не се вижда, би трябвало да се заведе на ветеринар, с цел да се ревизира за вътрешен здравословен проблем.

Кученцето е уплашено и скимти

Преместването на ново място, измежду непознати хора и предмети, в непривична конюнктура поражда боязън у дребните кутрета. С гушкане и усмиряване дребния домакински любим ще се успокои, тъй като ще се убеди, че нищо не го заплашва.

Кученцето е гладно и плаче

Гладът поражда сериозен дискомфот, тъй че в случай че е гладно, кученцето може да плаче. За да се предотврати тази опция, е добре да се ревизира дали се е нахранило добре палето преди лягане и за всеки случай да му се остави купичка с вода и даже гранулки.

Кученцето плаче вечер от досада

 Кучето скимти вечер

Понякога повода е много тривиална - на дребния ни питомец му е скучно. Особено в случай че стопанинът е през целия ден на работа и мъничето е единствено, то се усеща самотно и скимти. Добре е да се обезпечат задоволително кучешки играчки и занимания във времето, когато стопаните отсъстват, а игрите и заниманията в почивните дни и вечерите да бъдат изпълнени с доста игри и внимание към новия член на фамилията.

Агресията, крясъците и наказванията са най-лошото нещо в отношението към дребното творение, което желае единствено внимание и любов. За тях се отблагодарява с прелестни моменти.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР